ÎN DOUĂ LUNI "Petrom" a câştigat licitaţii organizate de regii şi companii de stat de peste 30 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2009

"Petrom", controlată de grupul OMV din Austria, a câştigat mai multe licitaţii deschise organizate de regii şi companii de stat, în aproape două luni, în valoare de 123.530.447 lei (circa 30 milioane de euro), pentru furnizare carburanţi, potrivit SEAP.

Licitaţiile au fost publicate pe SEAP între decembrie 2008 şi ianuarie 2009. Printre regiile şi companiile de stat se numără RATB, RADET, Romsilva, Conpet, Serviciul de Informaţii Externe (SIE), CNADNR, Apaserv Satu Mare, Compania de Apă Oltenia, potrivit Ne.

Cea mai mare dintre licitaţii este cea organizată de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), pentru achiziţia de carburanţi şi alte produse petroliere, în valoare de 111.345.131 lei şi câştigată de Petrom, potrivit unui anunţ de atribuire al RATB de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Acest contract are o durată de un an. Potrivit anunţului de atribuire de pe Sis­temul Electronic de Achiziţii Publice, numai două companii au depus oferte pentru această licitaţie.

O altă regie de stat, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a organizat o licitaţie deschisă pentru achiziţia de bonuri valorice pentru combus­tibili auto, atribuită Petrom, în valoare finală de 840.336 lei. RADET a primit pentru această licitaţie două oferte.

De asemenea, Regia Autonomă a Pădurilor - Romsilva, a atribuit Petrom un contract de 1.150.304 lei, în urma unei licitaţii deschise, prin care va achiziţiona produse petroliere şi combustibili. Aceste produse urmează să fie livrate la sediul Direcţiei Silvice Piteşti. Romsilva a primit o singură ofertă pentru aceas­tă licitaţie.

Petrom a semnat, totodată, un acord cu transportatorul naţional de ţiţei, Conpet, care a organizat o licitaţie deschisă pentru a achiziţiona combustibil prin sistem de card. Acest contract a avut o valoare totală finală de 4.125.400 lei şi numai companii au ofertat pentru această licitaţie.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a organizat două licitaţii deschise şi amândouă au fost atribuite Petrom. Primul contract are o valoare totală finală de 971.003 lei şi a fost destinat cumpărării de motorină pentru Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov. Cel de-al doilea, destinat achiziţiei de bonuri valorice pentru carburanţi auto, ce urmează să fie livrate pe raza DRDP Braşov, judeţele Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna a avut o valoare totală finală de 1.197.479 lei.

Apaserv Satu Mare a achiziţionat, totodată, carburanţi auto pe bază de card de la Petrom, în urma unei licitaţii deschise, de 485.092 lei. Petrom a fost singura companie care ofertat pentru această licitaţie.

Compania de Apă Oltenia a achiziţionat benzină şi motorină, de la Petrom, tot în urma unei licitaţii des­chise, de 911.702 lei. Compania de stat a primit două oferte pentru aces­tă licitaţie.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) şi Petrom au încheiat un contract de 504.000 lei, pentru furnizare de carburanţi, sub forma de carnete de bonuri valorice, potrivit unui anunţ de atribuire al SIE publicat pe SEAP.

Petrom are activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie şi exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, având o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în Româ­nia. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Grupul OMV din Austria deţine 51,01% din acţiunile Petrom. AVAS deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA deţine 20,11%, iar 8,24% aparţin acţionarilor minoritari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb