ÎN DRUM SPRE SOCIETATEA PERMANENT CONECTATĂ Ericsson: "70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-uri, în cinci ani"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 iunie 2015

Tehnologia mobilă avansată va deveni tot mai populară şi mai des întâlnită la nivelul întregului glob, până în 2020, conform "Mobility Report", studiu publicat de Ericsson.

În următorii 5 ani, numărul de abonamente de smartphone-uri se va dubla, ajungând la un total de 6,1 miliarde de persoane, 70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-uri şi 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de reţele de broadband mobil, potrivit comunicatului companiei. În plus, traficul video mobil va creşte cu un uimitor procent de 55% în fiecare an până în 2020, ajungând să reprezinte 60% din tot traficul mobil de date generat la finalul perioadei, conform sursei citate.

Ericsson estimează un total de 26 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020, confirmând astfel că suntem pe drumul cel bun către transformarea viziunii celor 50 de miliarde de dispozitive conectate în realitate. O mare parte din această creştere va fi susţinută de dezvoltarea tehnologiei 5G, potivit companiei. Standardul tehnologic 5G va asigura conectivitate pentru zeci de miliarde de dispozitive noi, făcând posibile transmisiuni de date de 1000 de ori mai mari şi viteze de transfer de 10 până la 100 de ori mai mari, cu minime întârzieri.

Ericsson a prezentat, vineri, în premieră în ţara noastră, conceptul Connected Print - "o tehnologie care utilizează simţul atingerii pentru a livra oferte interesante, conţinut antrenant şi informaţii importante - exploatând conductivitatea naturală a corpului şi ultimele inovaţii în IT&C".

Conceptul arată modul prin care diferite obiecte ce au texte imprimate printr-o tehnică electronică specială se îmbină cu broadband-ul mobil şi conductivitatea naturală a corpului. Semnalele care trec prin corp poartă informaţii destinate unor dispozitive specifice, precum imprimante, boxe sau ecrane, transmiţând sunete, imagini sau alte tipuri de conţinut. Aplicabilitatea noii tehnologii este diversă, de la industria manufacturieră la cea alimentară sau de transport. De exemplu, electronicele imprimate pe alimente le vor permite utilizatorilor să afle mai multe informaţii despre conţinutul lor, despre data şi modul în care au fost produse. În cazul presei, o simplă atingere va putea deschide conţinut suplimentar, cum ar fi filmuleţe video care să însoţească un articol de ziar. În activitatea de transport, pe de altă parte, Connected Print va simplifica monitorizarea unui transport şi livrarea de informaţii despre ruta prin care un produs a ajuns la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb