Premierul Dacian Cioloş începe astăzi o vizită de lucru de patru zile în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, şi alţi oficiali americani, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.
"Această vizită am gândit-o în ideea de a construi pe relaţia solidă dezvoltată în ultimii ani între România şi Statele Unite. Pornind de la parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA şi această experienţă pozitivă pe domeniul securităţii şi apărării, pe această încredere reciprocă între România şi Statele Unite care s-a construit în aceşti ani, să progresăm şi cu o componentă economică mai consistentă. (...) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea în domeniul economic, dar sigur şi alte domenii pe care putem continua să dezvoltăm acest parteneriat strategic", afirma joi Cioloş, potrivit Agerpres.
Premierul a precizat că în cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu oficialii americani - vicepreşedintele Joe Biden, secretarul pentru Comerţ, Penny Pritzker, secretarul pentru Energie, Ernest Moniz, secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, dar şi cu oameni de afaceri americani - va prezenta potenţialul de dezvoltare economică a României şi va încuraja investitorii americani să vină pe piaţa românească.
Prim-ministrul a anunţat că va merge şi la Detroit, la sediul companiei Ford, pentru a încuraja continuarea investiţiilor în ţara noastră.
"O să am şi o vizită la Detroit, la compania Ford, pentru a-i încuraja să continue investiţiile în România. Noi, în ultimele luni, am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiţia la Craiova. Această decizie a fost luată, însă cred că şi în jurul acestui proiect de investiţii de la Craiova se mai pot dezvolta şi alte investiţii cu furnizori, atât furnizori pentru Ford, veniţi din Statele Unite, cât şi parteneriate cu companii româneşti", a susţinut Cioloş.
Din delegaţia oficială condusă de premier vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.