ÎN PIAŢA VICTORIEI: Protestul Federaţiei Operatorilor Români de Transport s-a finalizat

L.A. & M.I.
Miscellanea #Transporturi / 20 martie 2019

Protestul Federaţiei Operatorilor Români de Transport s-a finalizat

Actualizare - Reprezentaţii transportatorilor au ieşit nulţumiţi de la negocierile cu ministrul Transporturilor. Au primit asigurări că în următoarea şedinţă de guvern vor fi aprobate modificările cerute de ei. Protestul s-a încheiat cu 3 ore mai devreme.

------

Actualizare - Preşedinte Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat, astăzi, că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. O delegaţie a transportatorilor se va întâlni, la ora 11.00, cu ministrul Răzvan Cuc pentru a vedea forma finală a actelor normative pe care le solicită protestatarii şi care s-au blocat în circuitul de avizare.

"Astăzi au venit colegi din toată ţara, din transportul judeţean de pasageri, din transportul interjudeţean de pasageri şi din taximetrie. Obiectivul este unul pe care deja îl cunoaşteţi, şi anume să finalizăm etapa legislativă de promovare a celor două ordonanţe care nu aduc niciun fel de prejudiciu bugetului de stat, din contră, ar trebui să aducă bani la bugetul de stat, să aibă ca efect eliminarea transportului ilegal care se desfăşoară în ţară, la nivel judeţean, în taximetrie şi în afara graniţelor României de către transportator neautorizaţi", a declarat, astăzi, în Piaţa Victoriei, preşedintele FORT, Augustin Hagiu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, primul punct pe lista de solicitări este cel legat de eliminarea sintagmei "în mod repetat" din Legea taximetriei. Celelalte puncte vizează prelungirea programelor judeţene şi interjudeţene de transport.

"Al treilea punct, solicitat de colegii din taximetrie şi rent-a-car, este cel legat de trecerea sub tutela Autorităţii Rutiere Române, în grădina Ministerului Transportului. La ora 11:00 ne întâlnim cu domnul ministru (Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor - n.r) să vedem ultima formă a celor două acte normative. Avem angajamentul concret că în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare prima ordonanţă va pleca către Monitorul Oficial, este cea care elimină sintagma în mod repetat şi care prelungeşte programul interjudeţean, respectiv trece la Autoritatea Rutieră Română componenta de rent-a-car. Este clar că vom pleca de aici cu problemă rezolvată, urmând să vedem exact forma finală a actelor normative şi să ne asigurăm că lucrurile sunt cum trebuie", a mai spus Hagiu, potrivit Agerpres.

Sute de transportatori participă, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti la un protest organizat de FORT. Transportatorii reclamă că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. În plus, protestatarii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri.

Circulaţia în zonă este perturbată, iar Brigada Rutieră a reconfigurat traficul pentru a se putea desfăşura protestul. Restricţiile de circulaţie vor rămâne în vigoare până la ora 15.00.

--------

Actualizare - Numărul transportatorilor care protestează astăzi, în Piaţa Victoriei împotriva pirateriei a ajuns la aproape 300, la o oră de la începerea manifestaţiei.

Taxiuri, autocare şi autobuze din aproape toate judeţele au blocat astăzi, cea mai mare parte din Piaţa Victoriei, într-un protest organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), scrie Agerpres.

Manifestanţii strigă "Jos evaziunea fiscală" şi "Jos pirateria" şi afişează mesaje precum: "Stop transportului ilegal", "Stop pirateriei", "Dorim doar eliminarea sintagmei 'în mod repetat' din Legea 38/2003".

"Dacă la prima şedinţă de Guvern, de săptămâna viitoare, cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot", a afirmat Florin Bocai, vicepreşedintele FORT, conform Agerpres.

La ora 11:00, o delegaţie a transportatorilor va intra la discuţii la Guvern, mai scrie presa.

-----

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează, astăzi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, reclamând că mult aşteptatele Ordonanţe de Urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri.

Protestul FORT a fost autorizat de Primăria Capitalei.

"După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federaţia Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar", au transmis transportatorii, conform News.ro.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piaţă de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei "în mod repetat" din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane şi prelungirea programelor interjudetean şi judeţene de transport pasageri.

"Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase. Protestul se desfăşoară pe modelul celui ce a declanşat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federaţiei din întreagă ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare şi autoturisme", au mai transmis transportatorii, conform News.ro.

Protestul era programat să înceapă la ora 8.30.

Brigada Rutieră a Capitalei a început deja reconfigurarea traficului pentru buna desfăşurare a protestului. Restricţiile vor fi valabile până la ora 15.00.

Circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu, mai scrie News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb