ÎN PLINĂ VIZITĂ A VICEPREŞEDINTELUI AMERICAN  Scandal Băsescu - Ponta pe arestările DNA

Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că dacă DNA ar face reţineri în această perioadă, ar fi acuzată de implicare în campania electorală, spunând că îl invită pe premierul Victor Ponta să renunţe la minciună "măcar acum, când sunt vizite importante" la Bucureşti.

"Faptul că s-ar sesiza o lipsă de chemări sau reţineri pentru oameni politici nu e o motivaţie neapărat electorală, dar cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie", a declarat Băsescu, citat de Mediafax. Mai mult, preşedintele a mai spus că justiţia "face foarte bine dacă se protejează de ticăloşia multor oameni politici".

"Nu ştiu dacă asta este politica DNA, dar face foarte bine justiţia dacă se protejează de ticăloşia multor oameni politici care au acuzat că arestarea lor este politică, şi nu pentru faptele lor. Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună măcar acum, când avem vizite foarte importante", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că doreşte să facă o scurtă declaraţie de presă, într-un moment atât de important, cum e sosirea vicepreşedintelui american Joe Biden, însă "abordarea pe care premierul Victor Ponta o are reclamă reacţie imediată".

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul preşedintelui Traian Băsescu, arătând că a văzut declaraţia acestuia prin care spune că "a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul la arestări după".

Solicitarea i-a fost adresată ministrului Justiţiei, Robert Cazanziuc, în şedinţa de guvern.

"Avem o economie care performează, avem relaţii internaţionale foarte bune, trebuie să avem şi o justiţie cu adevărat independentă. Am văzut declaraţia preşedintelui Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada de campania electorală, dar le dă drumul la arestări după. Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca multe altele, dar vă rog, domnule ministru, să sesizaţi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă nici asta nu este o intervenţie brutală în justiţie... Eu cred, în primul rând, că e o minciună, nu cred că preşedintele Băsescu poate să oprească arestări în campanie sau în necampanie, dar simplul fapt că preşedintele statului afirmă asemenea lucruri legate de campania electorală şi de arestările de la DNA cred că trebuie sancţionat", a spus Ponta.

Premierul a arătat că prin sesizarea CSM vrea să fie transmis un semnal foarte clar că nici preşedintele, nici un alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări şi că justiţia funcţionează nu pe criteriul campaniilor electorale, ci pe cel al aflării adevărului şi respectării legii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb