ÎN PRIMA JUMATATE A ANULUI Peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiţi pe carduri Visa conectate la criptomonede

G.B
Bănci-Asigurări / 9 iulie 2021

Peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiţi pe carduri Visa conectate la criptomonede

Peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiti pe carduri Visa conectate la criptomonede, în prima jumatate a anului 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în prezent, valoarea cripto-activelor deţinute în portofelele digitale reglementate este de ordinul a sute de miliarde. Pentru zecile de milioane de utilizatori ai acestor platforme, una dintre cele mai simple metode de a utiliza criptomonedele este prin intermediul unui card Visa,

În prezent Visa colaborează cu 50 dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care facilitează conversia şi utilizarea monedelor digitale pentru plăţi la 70 de milioane de comercianţi din întreaga lume, se arată în comunicat.

Important de precizat este faptul că aceste programe nu solicită niciunui comerciant, fie că este o cafenea, o curăţătorie de haine sau un magazin alimentar, să accepte direct criptomonedele la plată. Plata este similară oricărei plăţi contactless, fără a fi necesară o actualizare a modului în care se face acceptarea la plată a cardurilor acum, fie din punctul de vedere al terminalului utilizat sau al cheilor de criptare folosite.

O privire asupra tendinţelor pe care le observăm şi a progresului realizat privind planurile Visa cu monedele digitale:

- Un ecosistem aflat în continuă expansiune şi evoluţie: am intensificat colaborările cu cele mai importante platforme de monede digitale ale momentului - FTX, Coinbase, Crypto.com şi CoinZoom, pentru a numi doar câteva. Datorită expertizei şi a infrastructurii de trezorerie pe care le-am construit, Visa este acum reţeaua preferată de către companiile cripto-native. De fapt, un sfert dintre companiile din programul Visa Fintech Fast Track lucrează în prezent la emiterea cardurilor Visa conectate la o platformă de tranzacţionare cu criptomonede.

Aceste platforme se diversifică pentru a satisface o serie de nevoi ale consumatorilor, cu noi instrumente şi funcţionalităţi care acoperă dobânzi, împrumuturi şi depozite directe. În acest context, este esenţial ca instituţiile financiare de orice fel să îşi stabilească o strategie privind criptomonedele.

- Reinventarea programelor de loialitate: în general consumatorii îşi doresc să aibă posibilitatea să facă alegeri în toate privinţele, iar când vine vorba de loialitate şi recompense situaţia este similară. Programe precum cardul de credit Visa BlockFi Rewards permit utilizatorilor să cheltuiască în monedele tradiţionale (fiat) şi să câştige recompense cripto într-un mod similar cu alte programe de loialitate, care oferă fie mile la companii aeriene sau puncte la hoteluri. Prin îmbinarea economiei cripto cu avantajele unui card Visa standard, aceste programe au potenţialul de a câştiga loialitatea clienţilor pe termen lung, atât în rândul entuziaştilor cripto, cât şi al noilor utilizatori.

- Monedele stabile (stablecoins) câştigă teren: Cu o valoare de peste 100 de miliarde de dolari şi sute de miliarde tranzacţionate în fiecare lună pe blockchain-uri publice, monedele stabile în circulaţie încep să se ridice la înălţimea promisiunii de "monede tradiţionale în formă digitală (digital fiat)", datorită uşurinţei cu care dezvoltatorii de programe informatice pot utiliza caracteristicile criptomonedelor combinată cu fiabilitatea rezervelor garantate de monedele tradiţionale (fiat). Vedem din ce în ce mai multe portofele digitale şi platforme de tranzacţionare cu criptomonede care dezvoltă produse de plată ce folosesc exclusiv monedă digitală. De exemplu, platforma FTX, parte a Visa Fintech Fast Track, îşi plăteşte în USDC cincizeci la sută dintre angajaţii la distanţă. Scopul nostru este să facem mai accesibilă reţeaua Visa pentru acest ecosistem în dezvoltare, adăugând funcţionalităţi precum decontarea USDC sau parteneriate noi precum Circle. Pe măsură ce privim spre viitor, considerăm că monedele stabile vor fi parte importantă a transformării digitale a serviciilor financiare, iar Visa este gata să contribuie la modelarea şi susţinerea acestei dezvoltări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb