ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI, BRD a înregistrat un profit net de 1.066 milioane de lei

A.C.
Bănci-Asigurări / 3 noiembrie 2017

BRD a înregistrat un profit net de 1.066 milioane de lei

BRD Goupe Societe Generale a înregistrat un profit net de 1.066 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2017, în creştere cu +76% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, creşterea profitului net a fost impulsionată de activitatea comercială dinamică precum şi de profilul de risc îmbunătăţit.

Banca a raportat un venit net bancar mai mare cu 3,4% excluzând elementele nerecurente (câştigul din tranzacţia Visa în 2016 şi câştiguri din instrumente financiare disponibile pentru vânzare).

De asemenea, s-a înregistrat o creştere a veniturilor nete din dobânzi (+6,8%) determinată de evoluţia solidă a volumelor, se informează în comunicat.

Reprezentanţii BRD au precizat că rata creditelor neperformante este de 7,8% la sfârşitul lunii septembrie faţă de 10,8% aceeaşi perioadă a anului precedent, o creştere uşoară a gradului de acoperire a creditelor neperformante la 75,0% la finalul lunii septembrie 2017, comparativ cu 74,8% la finalul lunii septembrie 2016.

În comunicat se menţionează: "Numărul de clienţi activi de retail a crescut cu 34.000 faţă de anul trecut, dintre care persoanele fizice cu 31.000 şi micile companii cu 3.000. Gradul de echipare pe segmentul clienţilor persoane fizice (număr mediu de produse pe client activ) a crescut în continuare, până la 4,16, de la 4,04 la finalul lunii septembrie 2016. Stocul de contracte de internet şi mobile banking a atins 1,30 milioane, +25% faţă de anul trecut. În special, numărul abonaţilor MyBRD Mobile a crescut cu +55%".

Soldul creditelor nete ale Grupului BRD a atins 30,7 miliarde de lei, mai mare cu 6,6% în comparaţie cu septembrie 2016, determinat de evoluţia solidă pe ambele segmente de clientelă, retail şi non-retail, iar soldul creditelor acordate segmentului retail a fost mai mare cu 7,1%, se mai arată în comunicat.

Conform sursei menţionate anterior, volumul creditelor nou-acordate către clienţi persoane fizice a crescut cu 12,4% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016, până la 4,8 miliarde de lei, cu o cotă de piaţă de 16,9% la sfârşitul lunii septembrie 2017.

Potrivit sursei citate, venitul net bancar al Grupului BRD a ajuns la 2.061 milioane de lei, accelerând la +3,4% faţă de anul trecut, excluzând elementele nerecurente (câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare şi din tranzacţia VISA Europe din primele nouă luni ale anului 2016, care au totalizat 127 milioane de euro, şi câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare de nouă milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2017). Creşterea de +6,8% a veniturilor nete din dobânzi a provenit din evoluţia solidă a volumelor. Veniturile nete din comisioane (-2,4% faţă de anul precedent).

În comunicat se mai susţine: "Cheltuielile operaţionale au crescut cu 3,0% faţă de anul trecut, ca urmare a creşterii moderate a costurilor cu personalul (+2,7%), a majorării contribuţiilor anuale cumulate la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi Fondul de Rezoluţie (+8,6% faţă de anul trecut) şi măririi investiţiilor pe segmentul IT, în special în legătură cu proiectele de transformare a modelului de afaceri la nivelul băncii. Excluzând veniturile nerecurente, indicatorul cost/venit la nivel de Grup a atins 51,8% faţă de 52,0% în primele 9 luni ale anului 2016".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e kurvalukurvelor denisova? e o nesimtitta nenorocita nespalata nespalata neneorocita o bestie oridinara o lipitoare o gorila inumana o sugatoare descreierata dementa alcoolica muistasugatiare liptitoare papsugacia urlatoare benstiara nenofocita japcangie japita jigodie japita javra jigodie japcangie jegoasa javra

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb