ÎN PRIMUL SEMESTRU Vânzările totale de carburanţi ale MOL au crescut cu 7% în ţara noastră

F.A.
Companii / 13 august 2013

Vânzările totale de carburanţi (în volume, inclusiv GPL şi lubrifianţi) ale MOL, în ţara noastră, au crescut cu 8% în trimestrul al doilea faţă de perioada similară a anului precedent, în timp ce creşterea în cadrul reţelei de retail a Grupului MOL a fost de 5%, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

În primul semestru al acestui an, în România, vânzările totale de carburanţi (în volume, inclusiv GPL şi lubrifianţi) au crescut cu 7%, în timp ce la nivelul Grupului MOL, creşterea vânzărilor de retail a fost de 1%.

Grupul MOL a înregistrat, în trimestrul al doilea, un rezultat operaţional (EBITDA CCS - excluzând elementele speciale şi fluctuaţiile de preţuri) de 112 miliarde de forinţi, în scădere cu 21% faţă de trimestrul precedent. Rezultatul a fost determinat în principal de contribuţia mai redusă a segmentului de Explorare şi Producţie, în timp ce rezultatele segmentelor de Rafinare şi Marketing, respectiv Transport de Gaze au rămas la un nivel similar, se mai arată în comunicat.

În sectorul Explorare şi Producţie, preţul mai scăzut al ţiţeiului şi continuarea declinului producţiei au condus la rezultate în scădere. Pe partea de Rafinare şi Marketing, efectul pozitiv al vânzărilor şi cererii sezoniere mai puternice a fost contrabalansat de deteriorarea unor factori externi, precum restrângerea diferenţelor între preţul ţiţeiului şi cel al produselor petroliere rafinate, precum şi de scăderea diferenţei dintre cotaţiile ţiţeiului Ural şi ale celui tip Brent, alături de câteva opriri neplanificate ale instalaţiilor. Performanţa relativ stabilă în sectorul de Transport de Gaze a fost rezultatul conjugat al sezonalităţii (pentru FGSZ) şi al unor pierderi pe partea de tranzacţii cu gaze în Croaţia, arată sursa citată.

Grupul a generat un flux de numerar operaţional de 238 de miliarde de forinţi în trimestrul al doilea din 2013, în creştere cu 47% comparativ cu intervalul similar din anul precedent, parţial ca urmare a reducerii nevoilor de capital circulant, în condiţiile unui preţ mai scăzut al ţiţeiului brut. Gradul de îndatorare a scăzut în trimestrul al doilea la 21%, nivelul minim din ultimii cinci ani.

"Rezultatele noastre din trimestrul al doilea au fost afectate în mod negativ atât de factori externi cât şi interni, mai ales pe segmentul de Explorare şi Producţie. Cotaţiile mai scăzute ale ţiţeiului brut şi scăderea continuă a producţiei de hidrocarburi şi-au pus amprenta pe contribuţia acestui segment, cel mai profitabil al afacerii noastre. Totuşi, în pofida contextului de piaţă nefavorabil, am reuşit să ne consolidăm semnificativ segmentul Explorare şi Producţie, ca urmare a două evoluţii, ambele foarte importante pentru succesul nostru în viitor", a declarat Zsolt Hernádi, Chairman-CEO al Grupului MOL.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb