ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI, Veniturile grupului Wienerberger au ajuns la 613 milioane euro

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 14 mai 2015

Wienerberger AG anunţă că, în primul trimestru al acestui an, a înregistrat o creştere de 5% a veniturilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la valoarea de 613 milioane de euro, şi o creştere semnificativă de 21% a EBITDA, până la valoarea de 34 milioane de euro.

"Mă bucură rezultatele obţinute în primele trei luni. Chiar şi fără un suflu pozitiv din piaţă, am îmbunătăţit cu succes veniturile şi câştigurile pe baza eforturilor noastre interne", a explicat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG, privind rezultatele primului trimestru.

Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcţii a înregistrat un start bun cu volume satisfăcătoare, în ciuda unei ierni grele comparativ cu anii precedenţi şi o dezvoltare diferită pe regiuni. Preţurile medii au rămas constante pentru toate produsele din grup. Consolidarea iniţială a Tondach Gleinstätten a avut cu certitudine un efect pozitiv asupra veniturilor Diviziei, însă EBITDA a fost puternic influenţat de contribuţia aşteptată a veniturilor negative ale Tondach Gleinstätten cauzate de sezonalitate. Veniturile au crescut cu 4% la 332 milioane de euro, cu EBITDA operaţional în scădere de la 23 milioane de euro la 22 milioane de euro pentru aceeaşi perioadă de raportare. Având în vedere dezvoltarea lentă a pieţei, atenţia în primele trei luni s-au concentrat pe optimizarea structurilor de cost şi a proceselor interne.

Divizia Europeană de Ţevi şi Pavaje a înregistrat o creştere atât a veniturilor cât şi a profiturilor în primele 3 luni. Veniturile au crescut cu 3% până la aprox. 224 milioane de euro, iar EBITDA a crescut cu 25% pana la 15 milioane de euro. Pipelife, expertul în ţevi din plastic, a înregistrat o dezvoltare puternică în principalele pieţe europene, generând o creştere organică în primele trei luni. Redresarea aşteptată în proiectele internaţionale a condus, de asemenea, la o contribuţie substanţial mai mare a veniturilor. Activitatea Steinzeug-Keramo, producătorul de sisteme de ţevi ceramice pentru ape pluviale, a fost influenţată negativ de startul întârziat cauzat de condiţiile meteo, iar compania, după cum era de aşteptat, nu a reuşit să repete rezultatele foarte bune din anul anterior.

Semmelrock, specialistul în pavaje din beton, a avut o evoluţie bună, însă fără a repeta rezultatele bune din primul trimestru al anului 2014.

Veniturile Diviziei America de Nord au crescut cu 19% până la 54 milioane de euro, iar EBITDA operaţional a crescut cu mai mult de 2,6 milioane de euro, până la 1,1 milioane de euro. Similar cu anul precedent, vremea severă a încetinit din nou revenirea construcţiilor de case uni-familiale şi duplex-uri în primul trimestru şi a dus la înregistrarea de volume stabile de cărămidă. Divizia SUA de ţevi din plastic a beneficiat de o activitate intensificată în proiectele internaţionale de ţevi armate cu fibre. Creşterea veniturilor şi profiturilor a fost susţinută pozitiv de efectele valutare şi eficienţa costurilor.

"Rezultatele solide din primul trimestru ne oferă un anumit grad de optimism. În ciuda dezvoltării moderate a pieţei, am demonstrat din nou forţa noastră operaţională. Prin urmare, suntem încrezători că ne vom îndeplini obiectivul de a genera la nivel de Grup un EBITDA de 350 milioane de euro în 2015", concluzionează Heimo Scheuch. Wienerberger aşteaptă un mediu de piaţă stabil spre uşor pozitiv în Europa, care ar trebui să conducă la o creştere moderată de volume pentru Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcţii. O creştere este de asemenea estimată pentru SUA şi, sprijinită de dolarul american mai puternic, ar trebui să conducă la o îmbunătăţire a rezultatelor pentru Divizia America de Nord. O evoluţie stabilă pe principalele pieţe din Europa şi nivelul bun de comenzi pe proiectele internaţionale au o influenţă favorabilă asupra afacerilor de ţevi de plastic. Cu toate acestea, în al doilea trimestru din 2015 se aşteaptă o scădere a granulelor de plastic pe piaţa de materii prime. Wienerberger a implementat deja măsuri pro-active de achiziţii, producţie şi vânzări pentru a asigura disponibilitatea produselor noastre şi pentru a gestiona costurile volatile prin managementul preţurilor. Steinzeug-Keramo şi Semmelrock ar trebui să înregistreze o îmbunatăţire a câştigurilor pentru întregul an, prin forţele proprii. Heimo Scheuch a adăugat: " Vom continua să ne concentrăm pe extinderea prezenţei noastre şi pe creşterea organică, mai presus de toate, prin produse premium şi sisteme conţinând soluţii inovatoare complete în toate grupele de produse. Vom continua, de asemenea, programele noastre de optimizare şi eficientizare în toate domeniile companiei".

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este un producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine trei unităţi de producţie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unităţi de acest tip din ţară. Fabricile sunt localizate în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb