ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2016, Profitul net al CE Oltenia a ajuns la 144,2 milioane lei

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 aprilie 2016

Profitul net al CE Oltenia a ajuns la 144,2 milioane lei

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit de 144,2 milioane lei, după o pierdere de 20,03 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al Complexului.

Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut, în perioada menţionată, cu 11,4%, de la 719 milioane lei la 637 milioane lei, iar câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut cu 40,5%, ajungând de la 228,2 milioane lei la 320,7 milioane lei, conform raportului.

Cantitatea de energie şi producţia de cărbune au scăzut

Cantitatea de energie produsă a scăzut faţă de primul trimestru din 2015 cu 3,8%, coborând la 3,32 TWh şi producţia de cărbune a suferit un declin de 14,8%, de la 6,10 milioane tone la 5,20 milioane tone, mai arată sursa citată.

Conform acesteia, tot în acestă perioadă, comparativ cu perioada similară a anului anterior s-au înregistrat reduceri ale cheltuielilor totale cu 14%, ale celor de exploatare (11%), cu energia şi apa (20%), cu materiale si piese de schimb (20%), scăderi ale consumului cu păcură şi gaze (20%), prestaţiilor externe (16%), a costului unitar de producţie al unui MWh (0,9%) şi reducerea costului unitar al tonei de lignit (5,6%).

Reprezentanţii CE Oltenia au precizat: "În primul trimestrul al acestui an, a fost achiziţionată diferenţa de certificate de dioxid de carbon pentru conformarea anului 2015 de pe piaţa primară. Pentru achiziţia acestora, efortul financiar s-a ridicat, în cele trei luni, la 185,47 milioane lei. Achiziţionarea certificatelor de pe piaţa primară a adus companiei o economie de 7,7 milioane euro faţă de preţurile practicate pe piaţa secundară, economie care se regăseşte în contul de profit şi pierdere din primul trimestru".

Societatea a rambursat la bănci rate, dobânzi şi comisioane pentru creditele contractate în valoare de 153,62 milioane lei, iar societatea nu a contractat alte împrumuturi în această perioadă, mai arată raportul Complexului.

Totodată, compania a realizat investiţii în valoare de 105,77 milioane lei, din care un procent de 24% pentru investiţii de mediu, 12% pentru modernizări, 18% pentru creşterea siguranţei în funcţionare, restul reprezentând rambursări de rate ale creditelor accesate, mai informează oficialii companiei.

Potrivit acestora, din cauza necesarului mare de resurse financiare alocat de societate pentru achiziţionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2015, nu a fost posibilă şi achiziţionarea certificatelor de CO2 aferente trimestrului întâi, însă au fost constituite provizioane la nivelul cheltuielilor estimate cu acestea, în sumă de 70,48 milioane lei, având în vedere preţurile de tranzacţionare înregistrate în această perioadă, astfel că rezultatul financiar nu este afectat de lipsa achiziţiei de certificate aferente perioadei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb