ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2018, FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT, FNGCIMM - profit brut în creştere cu 55%

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 mai 2018

Directorul general Alexandru Petrescu: "Relansarea şi diversificarea instrumentelor de garantare destinate companiilor sau unităţilor administrativ teritoriale sunt în continuare prioritatea noastră principală".

Directorul general Alexandru Petrescu: "Relansarea şi diversificarea instrumentelor de garantare destinate companiilor sau unităţilor administrativ teritoriale sunt în continuare prioritatea noastră principală".

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a avut un profit brut în valoare de 66,17 milioane de lei, anul trecut, în creştere cu 19% faţă de cel din 2016, păstrând trendul pozitiv şi în primul trimestru al anului 2018, când profitul brut a fost de 36,08 milioane lei, cu 55% mai mare faţă de cel din perioada similară a lui 2017.

Profitul de anul trecut reprezintă un maxim istoric al ultimilor 13 ani, subliniază reprezentanţii FNGCIMM, apreciind că trendul pozitiv este susţinut atât de activitatea de garantare dedicată întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi de volumele generate de accesarea programului de garantare dedicat start-up-rilor.

În primele trei luni ale acestui an, Fondul Naţional de Garantare a emis un număr de 9.793 garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare de 1,34 miliarde lei, un volum dublu faţă de primul trimestru al anului trecut. Creşterea semnificativă a fost impulsionată de emiterea de scrisori de garanţie pentru finanţarea sectorului IMM: au fost acordate 3.174 garanţii, un număr de aproape 5 ori mai mare faţă de cel înregis­trat în acceaşi perioadă a anului 2017.

Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM, a menţionat: "Pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, primul trimestru al anului 2018 reprezintă confirmarea rezultatelor eforturilor noastre începând din cea de a doua jumătate a anului trecut, depuse pentru implementarea de măsuri care vizează optimizarea şi eficientizarea operaţională, cu obiectiv de digitalizare a proceselor interne, cu beneficii multiple pentru toţi partenerii instituţiei.

Relansarea şi diversificarea instrumentelor de garantare destinate companiilor sau unităţilor administrativ-teritoriale sunt în continuare prioritatea noastră principală, deoarece ne dorim să răspundem cu produse adaptate nevoilor identificate atât în mediul public, cât şi în cel privat.

Consolidarea poziţiei de partener de încredere pentru sectorul bancar şi extinderea adresabilităţii instrumentelor de garantare printr-o abordare la nivel sectorial a ecosistemului de business românesc, preluând din experienţa la nivel european a membrilor Asociaţiei Instituţiilor de Garantare AECM, reprezintă direcţii strategice pentru anul 2018.

Prioritizăm simplificarea fluxurilor operaţionale, integrăm atribute de digitalizare şi transparentizare în relaţia cu beneficiarii garanţiilor, pentru a asigura un cadru optim de derulare a programelor guvernamentale".

Activitatea de garantare a FNGCIMM a înregistrat, la finele anului 2017, o creştere de 19% faţă de anul anterior: volumul garanţiilor acordate a depăşit 6,2 miliarde lei, principalul catalizator de creştere fiind garanţiile în favoarea beneficiarilor care implementează proiecte de infrastructură rutieră, socială şi educaţională în zona rurală. Garanţia FNGCIMM pentru plata avansurilor acordate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) acoperă până la 100% din valoarea avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu autoritatea contractantă, finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Performanţa financiară provine din creşterea veniturilor din exploatare, în cuantum de 153,8 milioane lei şi diminuarea cu 25% a costului net al riscului faţă de nivelul prognozat.

Soldul garanţiilor FNGCIMM a crescut, în 2017, cu 18%, până la 19,53 miliarde lei, faţă de 16,47 miliarde lei, la sfârşitul anului 2016.

În structura portofoliului FNGCIMM, o pondere importantă este ocupată de garanţiile aferente Programului Prima Casă. În anul 2017, au fost acordate 34.213 garanţii şi promisiuni de garantare în cadrul Programului, un volum similar cu anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb