ÎN PRIMUL TRIMESTRU  SRI a transmis peste 1.700 de informări, în principal Executivului

Ziarul BURSA #Companii / 17 mai 2017

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat ieri, la Parlament, că în urma controalelor efectuate la unităţi centrale ale Serviciului Român de Informaţii s-a constatat faptul că legislaţia care reglementează activitatea Serviciului trebuie actualizată, în condiţiile în care SRI funcţionează pe baza unor legi de la începutul anilor 90. Ţuţuianu a mai spus că SRI a remis, în primul trimestru din 2017, peste 1.700 de informări, majoritatea fiind transmise Guvernului, Administraţiei Prezidenţiale şi Parlamentului.

"Am realizat în ultimele trei săptămâni de zile, poate chiar patru, mai multe activităţi de control la unităţi centrale ale SRI. În acest context am analizat actualitatea bazei legale a acelei normative interne, am solicitat şi ne-au fost puse la dispoziţie documente de planificare a activităţii şi evaluări ale modului în care acestea au fost realizate în primul trimestru al anului în curs", a afirmat Adrian Ţuţuianu, citat de News.ro.

El a ţinut să precizeze că prima concluzie a acestor controale la unităţi centrale ale SRI o reprezintă nevoia actualizării cadrului legislativ care reglementează activitatea Serviciului Român de Informaţii.

"Prima concluzie: cadrul legislativ care reglementează activitatea SRI trebuie actualizat potrivit noilor realităţi care, obiectiv vorbind, nu mai sunt atât de recente. România este membru NATO şi UE, iar Serviciul îşi desfăşoară activitatea pe baza unor legi de la începutul anilor 90. Controlul ne-a reliefat încă o dată nevoia de modificare şi completare a legislaţiei şi aducerea ei la zi", a precizat senatorul PSD.

Adrian Ţuţuianu a mai spus că reglementările interne ale SRI asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti: "O a doua chestiune pe care am putut-o constata este că reglementările interne ale instituţiei asigură respectarea drepturilor şi libetăţilor cetăţeneşti, că există proceduri interne şi mecanisme de prevenire a eventualelor încălcări ale legii sau care să prevină exercitarea abuzivă a prerogativelor conferite de lege Serviciului în obţinerea informaţiilor necesare informării beneficiarilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb