ÎN PRIVINŢA CARIERELOR DE CĂRBUNE, ONG-urile de mediu se opun alocării a 3,3 milioane euro din bugetul statului pentru exproprieri şi extinderi

Companii / 19 iunie 2015

Organizaţiile de mediu solicită Guvernului României să respingă un proiect de hotărâre prin care vor fi alocate 3,3 milioane de euro de la bugetul de stat către Complexul Energetic Oltenia (CEO), pentru exproprieri în vederea extinderii carierei de lignit Jilţ Nord, din judeţul Gorj, arată un comunicat transmis redacţiei.

Organizaţiile de mediu care au semnat această solicitare sunt: Greenpeace România şi organizaţiie Miningwatch, Terra Milleniul Trei, Bankwatch România, 2Celsius şi Efectul Fluture.

Exproprierile vor prejudicia o parte din locuitorii vizaţi direct. Nota de fundamentare pentru proiectul hotărârii de guvern în cauză menţionează că unii dintre proprietari refuză să fie expropriaţi . ONG-urile subliniază că mineritul energetic nu îşi mai are locul în rândul cauzelor de utilitate publică, într-o ţară europeană din secolul XXI.

Reprezentanţii ONG-urilor precizează că Hotărârea de Guvern propusă va aduce daune iremediabile mediului natural. Dintre sutele de hectare vizate pentru expropriere fac parte şi suprafeţe împădurite, a căror defrişare va avea un impact negativ semnificativ asupra mediului, precizează organizaţiile de mediu.

ONG-urile mai adaugă că defrişările provocate vor avea ca scop extracţia de cărbune, combustibilul cu cel mai mare aport la efectul de seră, responsabil pentru schimbările climatice. Nu în ultimul rând, emisiile toxice provenite din arderea cărbunelui - oxizi de azot, oxizi de sulf, pulberi în suspensie şi mercur - afectează negativ sănătatea populaţiei din întreaga ţară şi din regiune, conchid reprezentanţii organizaţiilor de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb