ÎN PROBLEMA ACCIZEI, Băsescu le cere deputaţilor să pună interesul naţional deasupra "baronilor"

V.B.
Macroeconomie / 2 aprilie 2014

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis astăzi deputaţilor o scrisoare deschisă în care le cere să respingă Ordonanţa care introduce acciza suplimentară pe combustibili şi face un apel către aleşi să pună "interesul românilor mai presus de interesul baronilor locali".

Scrisoarea lui Băsescu este aproape identică, în privinţa conţinutului, cu cea transmisă în această dimineaţă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Şeful statului le cere parlamentarilor să respingă "cât mai repede cu putinţă" prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 102/2013.

În plus faţă de prima scrisoare, preşedintele face un apel către deputaţi, să pună "interesul românilor" mai presus de interesul "baronilor locali": "Fac un apel la dumneavoastră ca, împreună cu parlamentarii majorităţii din arcul guvernamental, să puneţi interesul românilor mai presus de interesul baronilor locali".

În scrisoarea trimisă lui Zgonea, Băsescu menţionează că "această taxă este abuzivă şi profund nocivă pentru o mare parte a mediului economic şi populaţie", iar "odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei privind compensarea parţială în cazul transportatorilor rutieri, această taxă devine şi discriminatorie".

Traian Băsescu îi cere lui Valeriu Zgonea să respingă "cât mai repede cu putinţă prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenţi din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013, ordonanţă care în acest moment îşi produce efectele negative asupra populaţiei României şi mediului economic".

Ordonanţa de urgenţă 111/2013 prevede amânarea intrării în vigoare a majorării accizei la motorină şi benzină de la 1 ianuarie la 1 aprilie 2014.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a propus, ieri, retrimiterea ordonanţei la comisia de specialitate, cu termen de o săptămână, ca să fie discutată împreună cu OUG 102/2013 care prevede intrarea în vigoare a taxei de 7 eurocenţi pe combustibil.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că, din punct de vedere regulamentar, cele două ordonanţe nu pot fi dezbătute împreună pentru un raport comun, dar a supus la vot propunerea de retrimitere a OUG 111/2013 la comisie. Această propunere a fost adoptată cu 82 de voturi "pentru", 76 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Deocamdată, cele două OUG sunt în vigoare şi îşi produc efectele.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb