• În linie cu strategia pentru perioada 2019-2023, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului
• Cele două fuziuni reprezintă un nou pas în modernizarea Grupului Electrica, în linie cu megatendinţele din industrie, scopul final fiind îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori
Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat de principiu, în şedinţa de ieri, fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord, iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei.
Corina Popescu, Director General al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică, a declarat: "Fuziunile aprobate de Consiliul de Administraţie al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului şi reprezintă paşi importanţi în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinşi că fuziunea companiilor de distribuţie şi cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activităţii, astfel încât brand-ul Electrica să-şi consolideze imaginea de cel mai puternic jucător din piaţa energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă".
Hotărârea Consiliului de Administraţie reprezintă încă o etapă în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM), se arată în comunicatul companiei.
Pe aria de distribuţie, continuarea procesului de transformare, modernizare şi optimizare a modelului de business, în raport cu prevederile cadrului de reglementare, reprezintă o etapă esenţială a strategiei Electrica. Obiectivele principale urmărite pe termen scurt şi mediu sunt creşterea calităţii serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare).
"În zona de servicii energetice, obiectivul strategic este de a transforma compania într-un furnizor integrat de soluţii energetice, şi am început deja să pregătim un portofoliu de servicii integrate şi competitive, care să acopere atât servicii de proiectare şi execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât şi servicii adaptate nevoilor clienţilor business", se mai menţionează în comunicat.
Ambele iniţiative strategice creează oportunitatea implementării unor noi arhitecturi optimizate de sisteme informatice suport pentru procesele de business şi accelerare implementării unor soluţii informatice moderne care să permită derularea operaţiunilor în condiţii de eficienţă şi siguranţă, arată compania.
"Accelerarea transformării digitale este deja parte a procesului de eficientizare a Grupului Electrica, reprezentând un pilon strategic al modernizării, ţinta noastră fiind transformarea într-o organizaţie optimizată şi agilă, pe toate liniile de business", se mai arată în raportul furnizorului şi distribuitorului de energie electrică.
Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice: acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.
În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.
După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde lei investiţi în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane lei, reprezentând planul de investiţii pentru 2020.
1. vine si timpul intereselor Romaniei
(mesaj trimis de Vali în data de 28.05.2020, 18:07)
acest pas e unul exceptional de benefic privind mai atent la structura distributiei si furnizarii de energie in Germania sau Italia - urmariti si distributia si furnizarea din Oltenia (cazul CEZ Oltenia) si mai apoi doar Moldova, Dobrogea si Muntenia mai raman cazuri de solutionat in interesul Romaniei.
O structura cu un grad mai ridicat de centralizare pe servicii de prima importanta e un pas bun pentru Romania.
Sa nu uitam cine a venit cu regula descentralizarii pe energie si in ce context - odata cu intrarea in UE.
Interesele sunt evidente.
Mai tineti minte vorba aia romaneasca inteleapta? Fa ce face popa nu ce zice popa.
Aruncati o privire la distributia si furnizarea de energie in Germania si Italia si veti intelege pe deplin cum e treaba cu "popii" astia din UE.
1.1. amu e amu... (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de ardelean în data de 28.05.2020, 21:50)
Oare societatea absorbanta trebuie sa-si asume tot "balastul " TESA neproductiv din filialele absorbite, sau va face o sel ectie "pe bune" ? Nu de alta, dar e plin de posturi de conducere foarte bine platite si care pur si simplu nu-si au rostul intr-o economie functionala pe bune... bravo Clujului
1.2. dom Merdan e tare! (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Vali în data de 28.05.2020, 23:02)
sel ectie pe bune.
cateva pile mai tari vor fi totusi retinute in sistem.
balastul (pile medii si slabe) o sa dispara.
am incredere in d-nul Merdan (seful distributiei Transilvania Nord).
Il cunosc personal , am dat mana cu el , am vorbit cu el - e un om de nota 10. Se vor face presiuni asupra lui sa i se bage pe gat lichele politice, nu ma indoiesc.
Dar e un om si viclean si inteligent si un bun lider. Are mana tare sa conduca situatia.
Tace si vorbeste doar cand trebuie si doar cat trebuie. E un bun lider. Mie mi-a placut de dumnealui, are stofa de conducator.
1.3. don;t judge a book by its covers (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Vali în data de 28.05.2020, 23:05)
si da, desi par un ciudatel care posteaza mesaje cretine si schizofrenice :) ... celor cu un orizont mai ingust decat al unei furnici :)) ... totusi sunt un om cu o experienta exceptionala de viata si cu contacte pe care alte persoane nu le-ar aduna in 10 vieti.
Am cunoscut oameni excelenti in viata mea, adevaratii profesori!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.05.2020, 07:01)
mesajele tale sint cretine sau schizofrenice in anumite situatii pentru cei ce rezoneaza doar in frecventa zilei curente....
multumesc de indicatia cu adn-ul situatiei si mi-a dat si o directie noua si pentru creierul meu
Maestre Vali, in alta ordine de schimb de info id-ul frecventei mele de RV aproximat/depistat cu un aparat produs afara, unic in RO, folosit in cu totul alte scopuri iar doctora ma considera oligo-cretin dar este total impresionata de ceea ce vede si ma intreaba unde vreau sa ajung, iar frica ei de moartea mea prin parasirea corpului si nerevenire din plan absolut este total schizo
Life is absolute when you know to live to the fullest....
1.5. excelent ! (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de brasovean în data de 29.05.2020, 09:39)
TS este in prezent invadata si cucerita de sudisti . Sper sa se intoarca toti , absolut toti , de unde au venit . Daca unul singur va ramane , nu o sa fie bine pentru CLUJ .
1.6. sudisti? de unde ai scos aberatia asta? (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de Vali în data de 29.05.2020, 21:55)
nu exista "sudisti" ... ok ? lasa abordarile astea... exista buni profesionisti, nu "sudisti" ...Doamne, ce viziune!
Uita-te la profesionalism, nu la origine, omule!
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de Sudist în data de 31.05.2020, 18:30)
Se pare, ca nu esti obisnuit cu mentalitatea ardelenilor.Ei sunt foarte mandri ca s-au nascut in Ardeal. Daca se nasteau in alta parte erau mai prosti, asa i-a nascut mamelor in regiunea respectiva si automat sunt mai destepti si civilizati din nastere.
Eu le spun mereu: "Este meritul vostru ca v-ati nascut in Ardeal. Daca vine unul destept si nu s-a nascut aici nu are nicio valoare", iar ei raspund :" Normal, io mi-s din Cluuuj.
Daca se intampla ceva rau, sigur s-a intamplat din cauza unui moldovean.
Pe timpul lui Boc, a ramas primar Sorin Apostu. Cel mai laudau, ardelean de-al lor era. Cand l-a prins DNA cu mita, imediat s-a aflat ca era nascut in Focsani. Gata, nu mai era ardelean, ci un nenorocit si imputit de moldovean, Cred ca si primarul din Baia Mare, Catalin Chereches sau Anna Horvath au neamuri din Moldova, ca nu se poate ca localnicii de acolo s fure