ÎN ULTIMELE CINCI LUNI Arctic Stream a semnat contracte în valoare de 40,9 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2021

Arctic Stream a semnat contracte în valoare de 40,9 milioane lei

Arctic Stream, companie cu capital integral românesc, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AST, a semnat contracte în valoare de 40,9 milioane de lei (8,1 milioane de euro) în ultimele 5 luni, suma fiind de peste 3 ori mai mare decât cifra de afaceri a companiei înregistrată în primul semestru al acestui an, conform unui comunicat remis redacţiei.

Luna aceasta, compania tocmai a semnat un nou contract semnificativ în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro). Acesta presupune implementarea unui sistem complex de securitate cibernetică pentru asigurarea protecţiei la perimetrul reţelei prin componente specializate, dezvoltarea unor funcţii avansate de detecţie a ameninţărilor cibernetice şi obţinerea vizibilităţii asupra evenimentelor potenţial periculoase.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul lui octombrie, Arctic Stream a încheiat un alt contract important, în valoare de 6,4 milioane de lei (1,3 milioane de euro), în cadrul căruia va asigura servicii de management al centrelor de date şi cablare structurată, infrastructură şi implementarea unei soluţii de Software Defined Data Center.

De asemenea, un alt contract, în valoare de aproximativ 5,4 milioane de lei (1,1 milioane de euro), a fost semnat de companie în august. Acesta constă în furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date şi prestarea de servicii profesionale de implementare şi suport, cu accent pe dezvoltarea centrelor de date.

Ca urmare a înregistrării unor rezultate excelente în zona serviciilor de Data Center, Arctic Stream a primit din partea producătorului Cisco Systems, certificarea "Advanced Data Center Architecture Specialization". Capabilităţile tehnice ale echipei împreună cu îndeplinirea unor criterii de cunoaştere a tehnologiei şi de performanţă au condus Arctic Stream la obţinerea acestei distincţii.

"Mă bucur că am reuşit nu doar să implementăm planurile noastre de dezvoltare, ci chiar să depăşim consistent estimarea cifrei de afaceri pentru anul acesta, anunţată iniţial în memorandumul de listare depus la BVB. Avem o echipă extinsă de experţi de top, cu ajutorul cărora vom dezvolta toate aceste proiecte şi vom asigura servicii şi soluţii la cele mai înalte standarde pentru companiile cu care lucrăm. Distincţia primită recent din partea Cisco Systems vine să întărească poziţia noastră în raport cu direcţia de dezvoltare a companiei în zona managementului centrelor de date şi ne oferă capabilităţi crescute în implementarea unor proiecte complexe, aşa cum sunt cele pentru care am încheiat contracte, în ultimele luni", a declarat Dragoş Diaconu, CEO al Arctic Stream.

Toate cele patru contracte se încadrează în direcţia de dezvoltare a companiei în zonele de gestionare a centrelor de date şi securitate (Data Center şi CyberSecurity), furnizare de produse şi echipamente, segmente de business în care expertiza Arctic Stream s-a dovedit a fi la cel mai înalt nivel şi se bucură de recunoaştere în piaţă. De asemenea, se află în acord cu strategia de business anunţată investitorilor, înaintea plasamentului privat de acţiuni (iunie 2021).

Conform comunicatului, pentru implementarea tuturor acestor proiecte, Arctic Stream şi-a dublat numărul de angajaţi în cea de-a doua parte a acestui an, ajungând la 20 de specialişti de top şi colaboratori. Totodată, pentru gestionarea optimă a noilor proiecte şi a extinderii echipei, compania s-a mutat într-un nou sediu, care îndeplineşte cele mai recente standarde pentru securitatea muncii în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta presupune un spaţiu mai mare alocat fiecărui angajat, pentru a reduce la minimum riscurile de sănătate atunci când activitatea se desfăşoară la birou.

Din perspectiva eficienţei operaţionale, mutarea într-un nou sediu s-a dovedit utilă prin reducerea costurilor unitare per angajat, date fiind evoluţiile recente pe piaţa chiriilor pentru spaţii de birouri.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand creste asa rapid numarul de angajati la o companie care face IT,nu call center telecom,e clar ca sunt contracte mari in derulare.Cu digitalizarea o sa aiba probabil o piata imensa,angajati le trebuie.

    Anul asta spun ca au facut inca de pe acum afacerile prognozate,ba chiar ca ar fi in grafic sa le depaseasca cu 40%. 

    La anul doar contractele astea despre care fac vorbire ar asigura bugetul din memorandum. 

    Sper sa se descurce si la profit ca de asta nu zic nimic.Cash aveau o gramada.Imi place ca nu anunta tot felul de achizitii anapoda cand se vede ca incheie contracte mari pe banda rulanta si angajeaza specialisti.Sa-si vada de cresterea organica si apoi de diversificare,cu digitalizarea fortata de PNRR au de lucru in prostie. 

    Si cu atacurile cibernetice,migrarea in online o sa vina puzderie de firme private sa-si optimizeze fluxurile digitale.

    Bravo lor e ca Cisco i-a luat integrator-vendor number 1.Cum e lider mondial aduce fortat contracte in curtea AST. 

    1. totul arata bine cu exceptia cotatiei :-)

      :))

      sa mentina ei trendul asta si se mareste si cotatia 

      dupa grozaviile de la Aero la NRF,AG,HUNT,CLAIM si cate altele,sufla lumea si in iaurt-mai bine asa

      cu timpul se separa alea de fac ce promit de alea care fac doar mizerii 

      nu prea mica. Si PERul si P/B sunt mult prea mari pentru bursa noastra. Le putem imbunatati daca le calculam pentru profituri si capitaluri proprii viitoare generoase, altfel ...

    AST e un exemplu ca se poate "exuberanta irațională" și invers, acțiune oversold pe motiv ca tot ce e AeRO e teapa...uite ca sunt vreo 2-3 maxim care chiar livrează. Dar cu bizonii în deruta nu te pui, le mulțumesc ca mi-au vândut vreo 1k la 24.2....

    1. cand au vandut la pretul ala nu stiau ca AST chiar e firma serioasa

      dureaza pana vezi ca livreaza ce promit 

      cand investitorii sunt abuzati pe N petarde e normal sa fie speriati de ce e fara istoric

      ce nu e de inteles e cum inca unii mai cumpara petarde unde minciunile sunt tot ce se livreaza 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb