ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2012 Economia Marii Britanii a scăzut peste aşteptări

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 ianuarie 2013

Banca Angliei îşi va prezenta estimările privind evoluţia economică şi inflaţia în cadrul unei reuniuni din luna februarie.

Banca Angliei îşi va prezenta estimările privind evoluţia economică şi inflaţia în cadrul unei reuniuni din luna februarie.

Economia Marii Britanii a scăzut peste aşteptări în ultimul trimestru din 2012, în condiţiile în care în perioada respectivă nu s-a mai resimţit impulsul dat de Jocurile Olimpice desfăşurate la Londra în trimestrul precedent. În plus, în ultimele trei luni din 2012, producţia de petrol şi gaze a ţării s-a redus, influenţând în mod negativ economia.

PIB-ul Marii Britanii a scăzut cu 0,3% în perioada octombrie - decembrie 2012, faţă de trimestrul al treilea, când crescuse cu 0,9%, potrivit datelor preliminare anunţate vineri de Oficiul Naţional de Statistică de la Londra. Analiştii preconizau un declin de 0,1% al economiei Marii Britanii.

Evoluţia sectorului serviciilor din Marea Britanie, care aduce aproape 75% din economia ţării, a rămas neschimbată în ultimul trimestru din 2012, comparativ cu trimestrul al treilea. În acelaşi interval, cheltuielile guvernamentale cu serviciile au scăzut cu 0,7%, declinul fiind cel mai important din 2008 până în prezent.

Producţia industrială a Marii Britanii a scăzut cu 1,8% în perioada octombrie - decembrie 2012, iar indus­ tria prelucrătoare - cu 1,5%. Segmentul construcţiilor a crescut, însă, cu 0,3%.

De menţionat că, în ritm anual, PIB-ul Marii Britanii a fost neschimbat în ultimele trei luni din 2012. Pe întreg anul trecut, economia britanică a stagnat, după ce, în 2011, a înregistrat un avans de 0,9%.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor de la Londra consideră că cifrele economice pe anul trecut reflectă faptul că "Marea Britanie, ca multe alte ţări europene, s-a confruntat cu situaţii extrem de dificile". Oficialii britanici spun, totuşi, că economia se redresează dat fiind că piaţa muncii a consemnat o îmbunătăţire: nivelul de ocupare a forţei de muncă a urcat la un nivel record anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb