ÎN URMA ARESTULUI PREVENTIV Directorul SRCF Galaţi a fost suspendat

A.C.
Anticorupţie / 31 octombrie 2014

Laurenţiu Seceleanu nu mai îndeplineşte funcţia de director al SRCF Galaţi, în urma deciziei de arest preventiv la domiciliu a acestuia luată de Tribunalul Cluj în dosarul cu jaful din CFR a lui Călin Mitică, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Grupul infracţional constituit de Călin Mitică ar fi fost sprijinit sistematic, conform unui comunicat DNA, de Mihuţ Georgel, directorul Salinei Ocna Dej, care ar fi furnizat, în mod repetat, informaţii din interiorul Salrom, a indicat care sunt funcţionarii din conducerea Societăţii Naţionale a Sării care trebuie corupţi, pentru obţinerea de către Transferoviar Grup a unor lucrări şi servicii punctuale.

Mihuţ este acuzat că ar fi acţionat pentru influenţarea conducătorilor Salrom, în vederea favorizării ilegale a intereselor Transferoviar şi că a intermediat contactele dintre aceşti conducători şi membrii grupului infracţional organizat de Călin Mitică. Directorul Salinei Ocna Dej ar fi avertizat reprezentanţii Transferoviar cu privire la funcţionarii Salrom, percepuţi ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat, mai spun procurorii.

Potrivit unui document obţinut de ziarul BURSA, Consiliul de Administraţie al Salrom a dispus, la jumătatea anului trecut, micşorarea serviciilor de transport agreate cu Transferoviar şi CFR Marfă, lucru ce ar fi condus la o scădere la 4,15 milioane euro a valorii contractului anual cu firma controlată de Călin Mitică şi la 2,8 milioane de euro a valorii aferente contractului încheiat cu compania de stat.

Din document reiese că Transferoviar şi CFR Marfă au acceptat ajustarea tarifelor din cadrul contractelor aflate deja în derulare. Astfel, pe relaţia Praid - Curtici, societăţile au oferit 13,2 euro pe tona de sare transportată faţă de vechile tarife de 14,73 euro/tonă - CFR Marfă şi 13,8 euro/tonă -Transferoviar.

Pe ruta Râureni - Curtici, Transferoviar a scăzut preţul de la 15 euro la 12,8 euro pe tona de sare, iar pe ruta Râureni - Moraviţa, CFR Marfă şi-a diminuat tariful de la 14 euro pe tonă la 13,95 euro pe tonă. Transferoviar a oferit un preţ de 15,4 euro pe tonă.

Consiliul de Administraţie al Salrom a dispus conducerii executive încheierea de acte adiţionale cu noile preţuri.

Alături de Călin Mitică, au fost arestaţi preventiv şi Mădărăşan Kinga - director general al Transferoviar Grup SA, Ştefan Adriian - director de infrastructură în acelaşi grup, Mihuţ Georgel - directorul Salinei Ocna Dej, Bărbăcuţi Dumitru - director general SC Remarul 16 Februarie SA, Gavriş Teodor Alexandru - director de tracţiune în cadrul CFR Călători şi Seceleanu Laurenţiu - directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control să verifice legalitatea contractelor de achiziţii la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA privind serviciile de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant, ca urmare a dosarului de corupţie instrumentat de DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb