ÎN URMA DECIZIEI TRIBUNALULUI DIN VASLUI Pungeşti, în continuare "militarizată"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii / 13 decembrie 2013

Pungeşti, în continuare "militarizată"

Traian Băsescu: "În cazul de la Pungeşti, o grotescă lipsă de comunicare"

Nicuşor Dan: "Explorarea gazelor de şist, la fel de periculoasă precum exploatarea"

Starea de urgenţă din Pungeşti rămâne valabilă, după mai bine de o săptămână de când Chevron a început operaţiunile care vizează amplasarea sondei de explorare a gazelor de şist.

Decizia păstrării organelor de forţă în regiune aparţine judecătorilor din Vaslui care au respins, ieri, cererea de ridicare a restricţiilor de circulaţie instituite în localităţile Siliştea şi Pungeşti.

Un reprezentant al protestatarilor din comuna vasluiană a solicitat în instanţă emiterea unei ordonanţe prin care să fie ridicată restricţia de circulaţie în localităţile Siliştea şi Pungeşti, impusă de Poliţie în urmă manifestaţiilor din ultima perioadă.

Protestatarii împotriva gazelor de şist au anunţat, ieri, că vor continua seria demonstraţiilor de solidaritate cu oamenii din Pungeşti, urmând ca, la finalul săptămânii acesteia, să meargă, din nou, în comuna vasluiană.

În urma manifestaţiilor din ultima perioadă, pe fondul amplasării primei sonde pentru exploatarea gazelor de şist, demonstranţii şi localnicii s-au ales cu sute de amenzi şi câteva zeci de dosare penale, a declarat, ieri, Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".

Domnia sa consideră că, în cazul gazelor de şist, explorarea poate fi văzută ca o exploatare la o fază mai redusă, prezentând aceleaşi riscuri.

Traian Băsescu, atac la Guvern, pe tema gazelor de şist

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat lipsa de comunicare a guvernului privind procesul de explorare si exploatare a gazelor de şist, cerând ca autorităţile să le explice oamenilor ce presupune procesul de prospectare şi extrage a zăcământului. "Este o lipsă grotescă de comunicare. Eu cred ca guvernul ar trebui să facă acest dialog, să-şi recunoască minciunile. Pânza freatică este la o sută de metri, fracturarea se face la 4.000, tehnologiile sunt mult mai sigure. Trebuie făcut un efort de explicare", a mai adăugat Traian Băsescu.

Singurul care nu a avut o reacţie cu privire la actele de violenţă şi situaţia tensionată de la Pungeşti este premierul Victor Ponta, care, până în prezent, nu a făcut decât să-i felicite pe jandarmi cu referire la modul în care au acţionat în cazul exploatării gazelor de şist din comuna vasluiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb