ZIARUL BURSA

13 decembrie 2013
Ediţia din 18.10.2024
Cazul "Harinvest" - vina este pasată de la unul la altul

UPDATE Cazul "Harinvest" - vina este pasată de la unul la altul

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 13 decembrie 2013

Update 15:53 Un angajat al BCR, concediat în cazul Harinvest  

BCR şi-a concediat un angajat, după ce a constatat că a încălcat procedurile interne, în cazul "Harinvest", potrivit reprezentanţilor băncii.

----

Problemele de la "Harinvest", acuzat că a vândut neautorizat acţiunile clienţilor, au fost ignorate, luni de zile, de instituţiile pieţei de capital, aşa că nici nu e de mirare că, într-un final, "buba" s-a spart, iar piaţa de capital se confruntă cu un nou caz "Sima", de data aceasta chiar în ograda Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a Bursei de Valori Bucureşti, şi nu în vreun off-shore îndepărtat.

ADVERTORIAL Notificare privind incheierea perioadei de stabilizare Romgaz

Companii / 13 decembrie 2013

Banca Comerciala Romana SA notifica prin prezenta ca nici o operatiune de stabilizare nu a fost efectuata in timpul perioadei de stabilizare cuprinsa intre 12 Noiembrie 2013 si 11 Decembrie 2013 in legatura cu actiunile ordinare ale SNGN Romgaz (ISIN: ROSNGNACNOR3) admise la tranzactionare pe piata reglementata spot a S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. si certificatele globale de depozit, fiecare reprezentand o actiune ordinara a emitentului (ISIN: Regulamentul S GDR US83367U2050 / Regula 144A GDR US83367U1060) admise la tranzactionare pe piata principala a London Stock Exchange plc.

Investitorii de la Cupru Min au spălat putina

UPDATE/ LA ULTIMA STRIGARE, Investitorii de la Cupru Min au spălat putina

ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 13 decembrie 2013

Update 15:01 ME: Trafigura şi Yldirim Holding nu au depus oferta angajantă 

Ministerul Economiei (ME) confirmă informaţiile publicate de Ziarul BURSA, anunţând, astăzi, că până la termenul stabilit (12 decembrie 2013, ora 10:00) niciuna dintre cele două companii, Trafigura PTE LTD Singapore şi Yldirim Holding Turcia, aflate în faza de negociere, nu a depus oferta angajantă în etapa finală a procedurii de vânzare de concentrat de cupru la Cupru Min SA.

---

Guvernul format din alianţa Uniunii Social Liberale (USL) se poate "lăuda" cu o nouă reuşită, din categoria CFR Marfă, Oltchim sau Poşta Română. Astfel, după aproape un an, de când Ministerul Economiei se tot străduieşte să încheie un parteneriat cu un investitor la societatea minieră Cupru Min, ieri, la strigarea finală, cele două firme rămase în cursă pentru achiziţia de producţie de cupru (pentru o perioadă de şapte ani) nu au mai făcut act de prezenţă.

Băsescu - PDL, divorţ total

Băsescu - PDL, divorţ total

O.D.Politică / 13 decembrie 2013

Finalul de an consfinţeşte ruptura definitivă dintre preşedintele Traian Băsescu şi PDL, partid pe care l-a condus ani buni. Ruptura s-a produs imediat după alegerile pentru şefia PDL, câştigate de Vasile Blaga, iar în ultimele zile s-a demonstrat că părţile au ajuns chiar pe poziţii adverse.

Ungaria rămâne în categoria "junk" pentru Fitch

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2013

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, săptămâna aceasta, ratingul "BB+", cu perspectivă stabilă, pentru datoria pe termen lung în valută a Ungariei, ceea ce înseamnă că ţara rămâne în categoria nerecomandată investiţiilor ("junk").

Cipru: "Riscul de colaps a fost evitat"

V.R.Jurnal de criză / 13 decembrie 2013

Ciprul a evitat colapsul economic ce ameninţa această ţară în urmă cu opt luni, anunţă ministrul finanţelor de la Nicosia, susţinând că planul de austeritate monitorizat de creditorii internaţionali începe să dea roade.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

CE va renegocia cu Rusia acordurile pentru South Stream

A.G.Companii / 13 decembrie 2013

Comisia Europeană (CE) va renegocia cu Rusia acordurile interguvernamentale semnate de aceasta cu cele şase ţări ale Uniunii Europene (UE) participante la proiectul de gazoduct South Stream, a declarat, ieri, comisarul european pentru energie,...

Un cadou de artă, vă rog!

PLASAMENTE ALTERNATIVE Un cadou de artă, vă rog!

Marius TiţaInvestiţii Personale / 13 decembrie 2013

Se pare că decembrie este luna în care se nasc casele de licitaţii de artă. Adică atunci îşi ţin prima lor şedinţă publică de vânzări. Aşa a fost cu Monavissa, la o naştere moşită de familia Ghilduş, şi cu Artmark, copilul teribil al pieţei...

Sfîntă şi inutilă indignare!

CORNEL CODIŢĂEditorial / 13 decembrie 2013

CORNEL CODIŢĂ

"Ales mi-s, uns mi-s! Iar unsul lui "Parlament" deasupra legilor omeneşti se află, căci El este făcătorul şi desfăcătorul de legi!"

BURSELE DIN LUME Declin la bursele din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 13 decembrie 2013

Acţiunile de pe pieţele din Europa au scăzut ieri, investitorii analizând datele privind vânzările retail şi solicitările de ajutor de şomaj din SUA, ca să poată aprecia dacă Federal Reserve va decide să reducă stimulentele săptămâna viitoare.

MACRO NEWSLETTER 13 decembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 13 decembrie 2013

Internaţional / 13 decembrie 2013

Preţurile de consum din Franţa au înregistrat o stagnare neaşteptată în noiembrie 2013, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 0,7%, de la 0,6% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 13.12.2013

Willy HomnerRevista Presei / 13 decembrie 2013

ADEVARUL 

Curtea Supremă sesizează Curtea Constituţională în ceea ce priveşte modificările la Codul Penal

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât joi sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.12.2013

V.R.Revista Presei / 13 decembrie 2013

FINANCIAL TIMES

Anchetă la Deutsche Bank pentru posibila manipulare a preţului aurului

Autoritatea de reglementare financiară din Germania a solicitat documente de la "Deutsche Bank", ca parte a unei anchete privind potenţiala...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo