Băsescu - PDL, divorţ total

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 13 decembrie 2013

Băsescu - PDL, divorţ total

Finalul de an consfinţeşte ruptura definitivă dintre preşedintele Traian Băsescu şi PDL, partid pe care l-a condus ani buni. Ruptura s-a produs imediat după alegerile pentru şefia PDL, câştigate de Vasile Blaga, iar în ultimele zile s-a demonstrat că părţile au ajuns chiar pe poziţii adverse. Faptul că un membru fondator al partidului, Florin Popescu, a fost propus pentru excludere fiindu-i reproşat faptul că este prea " apropiat" de preşedinte, vorbeşte de la sine despre starea de tensiune dintre cele două părţi. De cealaltă parte preşedintele a declarat într-o emisiune TV că PDL este mai apropiat ca mentalitate de USL decât de valorile europene, aşa cum se comportă acum.

Traian Băsescu nu ratează nicio ocazie să-şi afirme lipsa de încredere în Cătălin Predoiu, candidatul PDL pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, lăsând să se înţeleagă că niciunul dintre candidaţii cunoscuţi în acest moment nu pare a fi potrivit pentru această funcţie înaltă: "Nu cred în Cătălin Predoiu. E dreptul meu să nu cred. Dacă cineva m-ar întreba, eu aş spune Emil Boc. Este soluţia dreptei, pentru că este un om şi puternic şi onest. PSD, singur, nu poate câştiga prezidenţialele, astfel că, decât să nu le aibă deloc, mai bine rămân uniţi, iar PNL, singur, ar avea o şansă în plus, dar ar trebui un Antonescu mai consecvent cu valorile. El vorbeşte două minute pe limba europenilor, după care, zece minute face praf instituţiile statului de drept. El nu este un preşedinte de care să aibă nevoie România. Dacă se rup, PSD nu are nicio şansă să dea preşedinte, iar PNL, într-o eventuală alianţă cu toate structurile de dreapta, şi mici şi mari, ar putea să dea preşedinte. Antonescu poate să fie ales, dar preşedinte în adevăratul sens al cuvântului nu va putea fi niciodată pentru că nu are niciun fel de valori. Şi eu am cedat la unele valori declarate şi în care cred, pentru că uneori a trebuit să fac compromisuri, dar sunt valori de fond, statul de drept, funcţionarea instituţiilor, statul mult prea costisitor, pe care preşedintele trebuie să şi le asume şi să încerce să modernizeze statul". Preşedintele i-a acuzat pe liderii PDL din cele două camere că au ajutat la ciuntirea atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate, atunci când au votat amendamentele Codului Penal, acuzând-o şi pe Monica Macovei că nu a luat atitudine faţă de colegii de partid fiind preocupată să obţină un nou mandat de europarlamentar.

În schimb, mitingul anti-Guvern organizat în Piaţa Victoriei - la care au fost prezenţi mai mulţi susţinători ai preşedintelui, printre care consilierul prezidenţial, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, liderul Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda- nu ar fi avut nicio susţinere dinspre PDL, demonstrând, încă o dată că opoziţia este fărâmiţată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. platforma domnului Goldstein exista deja in meniul Strategia Dezvoltarii Romaniei. Cei interesati au numai un pas de facut si anume sa-si publice intentiile ,realizarile si modul prin care pot fi suficient de convingatori incat sa atraga atentia cititorilor.

    Cum va place (răspuns la opinia nr. 1 ) 

    (mesaj trimis de MAKE, in data de 20.07.2012, ora 11:31) 

     

    Stimate CD, "nu se doreste" ceva clar de pe partea ziarului BURSA, ci dam curs sugestiilor dumneavoastra, ale cititorilor, asa cum ideea a fost avansata din public. 

    Ma gindesc sa fac o rubrica speciala pe strategii, fie ele formulate succint, ori doar idei disparate, fie ele bine articulate, unde cititorii sa si le afiseze, sa le comenteze si sa le voteze. 

    Dar astept sugestii din public pentru organizarea rubricii, astfel ca "ceea ce se doreste" este ceea ce doriti. 

    Obiectiile pe care le-ati ridicat sint judicioase, cu exceptia celei privitoare la "profitul" autoritatii care, fiind puturoasa, s-ar impauna cu meritul vreuneia dintre ideile ori strategiile formulate aici. 

    Dar, nu chiar asta dorim, ca, eventual, autoritatile sa-si insuseasca o idee buna si sa o aplice?! 

    Pe de alta parte, este o nazuinta tot mai larga sa renuntam la aceasta clasa politica dezamagitoare si nu vedem cum sa eliminam complet politicul din viata noastra sociala, ci ne imaginam ca dorim o forta noua, care sa ne reprezinte cu adevarat. 

    Desi chestia asta mi se pare o iluzie, in eventualitatea ca s-ar constitui vreo astfel de noutate politica, ar trebui sa ne lamurim ce vrem de la ea si eventual sa i-o impunem, stiind, astfel, ca ne reprezinta. 

    In sfirsit, ca tot pomeniti de agregare, schimbul acesta de idei imi imaginez ca nu doar le-ar agrega ca sa fie usor de gasit intr-un singur loc, ci agrega si comunitatea de business, facindu-ne cunoscuti unii altora. 

    Cred ca ar fi frumos.

    Ce ziceti?  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb