ÎN URMA VERIFICĂRII ANEVAR ASF cere Ecopack Ghimbav refacerea raportului de evaluare pentru delistare

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2015

ASF cere Ecopack Ghimbav refacerea raportului de evaluare pentru delistare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut conducerii Ecopack Ghimbav să dispună expertului autorizat independent Olaru Ion şi SC "Consult Proeval" să întreprindă demersurile necesare, astfel încât să refacă raportul de evaluare al societăţii, ca să înlăture neconformităţile identificate de ANEVAR, potrivit unui raport al ASF.

Totodată, Consiliul de Administraţie al "Ecopack" Ghimbav are obligaţia să efectueze regularizările necesare cu acţionarii care s-au retras din societate, la preţul stabilit de expertul autorizat independent, iar în situaţia în care dispoziţiile nu vor fi respectate, ASF va aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Societatea aprecia "că acţiunile SC Ecopack SA ... pot fi retrase de la tranzacţionare şi radiate din evidenţa ASF" şi că "întocmirea unui nou raport de evaluare a rămas fără obiect, atâta timp cât solicitanţii nu mai sunt acţionari la Ecopack, vânzându-şi toate acţiunile, iar acţionarii care s-au retras din societate neavând nicio obiecţie", conform ASF.

Procesul de desfiinţare a Rasdaq a iscat o serie de nemulţumiri, în special în cazul procedurilor de evaluare în vederea retragerii acţionarilor.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a transmis, periodic, comunicate şi scrisori deschise, prin care a reclamat procesul de evaluare.

Recent, AIPC s-a declarat nemulţumită de modul în care Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) monitorizează procesul de evaluare a societăţilor care se delistează de pe piaţa Rasdaq. În replică, Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR, a transmis că Asociaţia îşi face treaba, conform prerogativelor, însă că nu poate interveni în relaţiile contractuale dintre emitent şi evaluator.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. 1). Daca AMCP ar fi cea mai mare problema cu aplicare legii 151/2014 sau cu raportul de evaluare as fi unul din cei mai fericiti investitori de pe bursa (astia 2.000 (?!?) sau ceva care mai fac tranzactii fie si daca le fac o data la trimestru si este, de fapt, un cont administrat.)

    2). Eu am aflat ca un evaluator nu are cum sa greseasca (like ever) pentru ca aplica IAS29 si, in general, cam toate IAS-urile si nici nu mananca ceapa.Cat despre spaga de la majoritari, este o rusine sa insinuezi asa ceva. Si ASF-ul si parlamentarii si anevarul-ul si registrul comertului si depozitarul central si BVB-ul si majoritarii is prezumati a fi nevinovati. Eu le doresc, se stie, si lor si celor care au o implicare directa si/sau indirecta in aplicarea legii respective (inclusiv prin "colportarea" de informatii partinitoare si/sau platite, inchiderea ochilor si astuparea urechilor) o viata si o moarte in conformitate cu modul si "conduita" (cetatene Rangu, iti multumesc de "iluminare") nepartinitoare in care au aplicat legea.

    2). Daca numai in instanta se pot rezolva divergentele intre minoritari si majoritari, care este rolul ASF-ului (in afara de a plati niste oameni care in mare sunt competenti dar care fac o munca de multe ori inutila si/sau cu tendinte penale?... Decat o parere. Dormiti in pace in patru scanduri, "stimabililor"! 

    1. Rolul ASF este sa ia bani de la investitori minoritari sau majoritari, de la emitenti, de la intermediari, de la guvern, adica sa capuseze tot sistemul care trebuia sa il administreze drept, obiectiv si sa-i asigure canalele de dezvoltare in beneficiul cetatenilor Romaniei , sa nu isi asume nimic si sa te trimita sa te judeci cu majoritarul sau emitentul, sa plateasca salarii nesimtite, sa cultive coruptia , prostia si nepotismul, sa faca legi, instructiuni etc pentru grupuri infractionale ca la sifuri, apoi sa stearga rapid urmele jafului pe care il patroneaza cum sa intamplat la harinvest.

    Exista o cetateanca cu nume secret la "Protectia consumatorilor" la ASF (e fara nume). Eu sunt violent in limbaj si urari la adresa ASF-ului in intreg pentru ca acolo nu exista peroane (adica cu sarcini si responsabilitati precise) ci exista decat institutia (ar putea fi facut o adaptare romaneasca dupa filmul "The Firm". Eu zic ca ar avea succes.) De aceea introduc in aceeasi oala pe "simpli functionari" (eu stiu ca functionarul-public, ce-i drept- e cu totul altceva.E clar ca-s in eroare) care sunt fie nepregatiti fie rauvaitori fie ambele cu oameni cu este domnul Iulian Panait, un domn pe care eu il consider hipercompetent si cu bun simt doar ca nu ii inteleg rostul intr-o institutie care nu respecta legislatia prin care a fost infiintata sau reglementarile proprii.Deci, revenind: cetateanco fara nume care nu esti platita si din comisioanele mele la asf ci din bani de la tatal si mama ta banuiesc (ca nu mi-ai spus din ce bani esti platita si cum ai ajuns la asf , e clar: pe baza de competenta care este) iti urez o viata si o moarte (trebuie sa muriti si voi, fie inainte, fie dupa mine) si tie si celor in numele carora vorbesti si celor care beneficiaza intr-un fel de salariul matale in functie de modul in care iti indeplinesti atributiile "functiei", in functie de adevarurile pe care mi le-ai grait si in functie de interpretarea ireprosabila a legii 151, 31 si regulamentului 17. (Ma intreb daca ar fi avocata platita a actionarului majoritar cum ar fi raspuns concetateanca mea...Nu voi stii niciodata...)

    Deci cum Tufane si Anastasescule: ati primit raportul si acum vedeti daca va convine pretul (e clar ca interpretez gresit)?la elng nu s-a putut si pe gratis? Va doresc sa va crape pipota in voi ca lui CCC si sa va mananc coliva voua si tuturor celor care v-au pupat in dos. misu cel diuretic si mircea cel bearish, vedea-v-as in patru scanduri si pe voi!Evaluatorule, sa ai o viata in conformitate cu conduita ta ireprosabila si morala, deontologica etc. ... Alalalt evaluator... sa te f... calul cap-ului iar daca nu ai pb personale sa le ai pe alea la care ma gandesc eu...

    1. Pai am primit raportul ieri spre analiza si acceptare. Analizam pretul si, daca il acceptam, vi-l spunem si voua, fraierilor! Daca nu ne convine pretul stabilit de evaluator, mai negociem cu expertul autorizat INDEPENDENT, pana iese cum vrem noi. Mai luam la pila nitel cifrele alea, mai taiem un milion sau doua, asa, din pix.

      Stii de ce? Pt. ca putem! Pt. ca luam la misto ASF-ul prin comunicate si nimeni nu ne atinge. Ati vazut ce va facem cu si cu dividendele? O sa le platim anul asta candva, daca vrem si cui vrem. Pam-pam! 

    Este necesara consolidarea in industria cartonului, sunt prea multi producatori si intermediari care creaza o concurenta acerba, productivitate slaba, degringolada si lipsa de interes pt inovatie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb