Încasări de 17 milioane euro pentru "Boştină şi Asociaţii", în 2009

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 17 martie 2010

"Cota clienţilor publici a crescut în ultimii ani, în special datorită faptului că < Boştină şi Asociaţii > lucrează foarte mult pe zone de unde nu pot veni decât clienţi publici", a declarat domnul Doru Boştină.

"Cota clienţilor publici a crescut în ultimii ani, în special datorită faptului că < Boştină şi Asociaţii > lucrează foarte mult pe zone de unde nu pot veni decât clienţi publici", a declarat domnul Doru Boştină.

Biroul din Bucureşti al casei de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 10,63 milioane euro, la nivel de grup acestea ajungând la aproape 17 milioane euro, ne-a declarat, ieri, Doru Boştină, avocat coordonator "Boştină şi Asociaţii". Casa de avocatură a înregistrat o creştere de 2,11% faţă de cifrele din 2008.

Pentru anul în curs, Doru Boştină mizează pe menţinerea şi consolidarea poziţiei firmei în topul caselor de avocatură, având în plan deshiderea a încă două birouri teritoriale, între care unul la Bacău. "În prezent, avem o reţea de 16 birouri locale, la care vrem să adăugăm încă două în acest an", ne-a declarat domnia sa. "Unul dintre ele va fi la Bacău, însă asupra celei de-a doua locaţii nu ne-am decis încă", a completat el.

Doru Boştină susţine că piaţa noastră de avocatură îşi va păstra caracteristicile de până acum: "În prezent, piaţa românească este mică, fărâmiţată şi polarizată. Probabil că ne vom menţine la aceeaşi structură - 10% din casele de avocatură realizează 80% din venituri. Potenţialul ei de creştere se va manifesta în continuare, atât cantitativ, cât şi calitativ, însă nu dincolo de ceea ce va permite economia noas-tră".

Criza economică nu a influenţat semnificativ activitatea casei de avocatură. Doru Boştină mai adăugă: "Tarifele ni le-am păstrat, având în vedere că nici înainte de criză nu am avut tarife mari în piaţă, motiv pentru care am şi fost criticaţi de multe ori. La momentul actual, economia României nu este de o valoare şi de o productivitate atât de mare încât să susţină tarife de sute de euro pe oră. Din punctul acesta de vedere suntem constanţi".

Numărul total al clienţilor s-a redus, anul trecut, dar acest lucru nu s-a reflectat asupra încasărilor. "Am reuşit să obţinem mai mulţi bani din mai puţini clienţi, ceea ce este foarte bine într-o perioadă de criză", explică şeful casei de avocatură.

Orice insolvenţa creează premisele unei fuziuni, achiziţii sau preluări

Creşterea numărului de cazuri de insolvenţă a fost un bun prilej pentru casa de avocatură să-şi deschidă un birou specializat în reorganizări şi falimente - "Boştină şi Asociaţii Insolvency". Doru Boştină încearcă să schimbe percepţia publică despre companiile intrate în procedura insolvenţei: "Orice insolvenţă reprezintă primul pas spre un M&A (n.r.- fuziuni şi achiziţii) sau un takeover (n.r.- preluare).

Pe de altă parte, lipsa creditării din economie, lipsa implicării statului în economie sub toate formele (nerambursarea TVA-ului, nerealizarea investiţii-lor promise în infrastructură etc.) va duce clar la creşterea cazurilor de falimente.

Creşte numărul clienţilor din mediul public

Potrivit oficialului casei de avocatură, cota clienţilor publici a cres-cut în ultimii ani, în special datorită faptului că "Boştină şi Asociaţii" lucrează foarte mult pe zone de unde nu pot veni decât clienţi publici. "Zonele legate de apă-canal, licitaţii, absorbţia fondurilor europene sunt doar câteva exemple. Una din condiţiile impuse României prin tratatul de aderare la Uniunea Europea-nă a fost ca, până în 2019, să nu se privatizeze nimic din sistemul de apă, de reciclare a apei. Ca atare, din această zonă nu putem avea decât clienţi publici", precizează Doru Boştină.

Potrivit acestuia, în general, nevoia de asistenţă o are mai mult clientul public, pentru că cel privat este, prin definiţie, mai performant. "Şi, de obicei, are nevoie la începutul proiectului, nu la final", conchide domnia sa.

Tranzacţii importante consiliate în 2009

- Asistenţă şi consultanţă juridică acordate Oltchim SA în procedura de notificare a operaţiunii de concentrare economică realizată ca urmare a preluării de către societate a activelor aferente activităţii de petrochimie, deţinute de Petrom SA pe platforma Arpechim

- Asistenţă şi consultanţă juridică acordate Medsana Bucharest Medical Center SRL în vederea construirii Spitalului Medsana Calimachi

- Asistenţă şi consultanţă juridică acordate executantului de lucrări pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Bucureşti-Constanţa, secţiunea Medgidia-Constanţa

- Asistenţă şi consultanţă juridică acordate SC Uniqua Asigurări de Viaţă SA în cadrul procedurilor de constituire şi de autorizare a funcţionării societăţii

- Decizie irevocabilă a recursului promovat de Glencore Energy UK împotriva sentinţei pronunţată de instanţa de fond prin care a respins, ca neîntemeiată, contestaţia împotriva deciziei administratorului judiciar de a nu inscrie o creanţă în cuantum de 75.000.000 dolari în tabelul creditorilor al SC Rafo SA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb