Centrul medical Victor Babeş a înregistrat în primul trimestru al anului curent o creştere de circa 15% a încasărilor din serviciile medicale oferite, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, suma totală ridicându-se la 4,43 milioane de lei, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii clinicii. "În acest moment, este greu de apreciat care va fi, de-a lungul anului 2009, evoluţia numărului de pacienţi şi a încasărilor. Efectele crizei par a fi mai vizibile în rândul persoanelor juridice, care şi-au restrâns sfera serviciilor medicale oferite angajaţilor în pachetul salarial, fie ca măsură preventivă, fie ca urmare a diminuării bugetelor alocate. Comparativ cu trimestrul I al anului 2008, numărul persoanelor care au decis să-şi încheie un abonament de sănătate sau să-l prelungească pe cel existent a rămas însă acelaşi", a declarat pentru NewsIn Victoria Iancu, coordonator în cadrul departamentului de marketing al centrului de diagnostic şi tratament Victor Babeş.
De asemenea, în primul trimestru al anului 2008 au fost solicitate 126.828 servicii medicale, comparativ cu 143.240 servicii medicale solicitate în acelaşi interval în 2009.
Potrivit reprezentanţilor Centrului de Diagnostic şi Tratament Victor Babeş, circa 90% din pacienţi sunt persoane fizice, care beneficiază de serviciile medicale fie direct, contra cost, fie printr-un sistem de abonamente de sănătate.
"Numărul solicitărilor de servicii medicale, indiferent dacă acestea au provenit de la acelaşi pacient sau de la pacienţi diferiţi, a fost de 38.000 în primul trimestru al acestui an, ceea ce înseamnă o creştere tot cu 15% faţă de aceeaşi perioadă în 2008. Acest procentaj, care a rămas constant, este o dovadă în plus că, dincolo de cifra încasărilor, cel puţin pentru moment, vizitele la medic nu sunt afectate de criza economică", a mai spus Victoria Iancu.
În ceea ce priveşte planul de investiţii al centrului Victor Babeş, anul acesta a fost alocată suma de 700.000 de euro şi cuprinde proiectul de construire şi dotare a opt cabinete medicale, inaugurarea unei noi staţii de sterilizare, digitalizarea echipamentului radiologic şi modernizarea aparaturii din laboratorul de biologie moleculară prin utilizarea unui aparat Termocycler (tehnici PCR).
În 2008, cifra de afaceri a centrului medical Victor Babeş a fost de aproximativ 14,7 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de anul precedent.
Centrul de diagnostic şi tratament Victor Babeş a fost înfiinţat în 1999 şi are în prezent 40 de medici specialişti şi primari şi aproximativ 180 de medici colaboratori. Pe piaţa serviciilor medicale private din România mai activează în prezent companiile Medicover, Centrul Medical Unirea, MedLife şi Romar.