ÎNCEPÂND DE ANUL VIITOR: Târgul de Turism al României va avea o singură ediţie

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 17 noiembrie 2016

Reduceri de până la 55% pentru vacanţele estivale, în cadrul târgului

Patronatele din turism au decis să renunţe, începând cu anul viitor, la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care în ultimii ani a avut loc în luna noiembrie sau octombrie.

Astfel, ultima ediţie de toamnă a târgului se va desfăşura, de astăzi până pe 20 noiembrie.

Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a declarat: "Din 2017 nu vom mai organiza târgul din noiembrie. Este o decizie a ANAT. Vom rămâne numai cu ediţia din februarie, ca să prindem perioada de early booking".

Ediţia de toamnă a târgului de turism reuneşte peste 230 de agenţii de turism şi tour-operatorii din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană şi Ungaria. Aici se vor lansa 90% din ofertele anului 2017, atât pachete pentru vacanţele pe plan intern cât şi destinaţii externe, dar şi ultimele locuri pentru sărbătorile de iarnă. Reducerile anunţate vor fi de până la 55% pentru vacanţele estivale achiziţionate în perioada târgului.

Reprezentantul ANAT a mai precizat că turiştii români au învăţat să cumpere din timp vacanţele: "Încă din octombrie, agenţiile de turism vând litoralul românesc, vacanţe pentru anul următor. Turistul alege să îşi cumpere din timp vacanţa".

Potrivit domnului Burcea, hotelierii români nu au ridicat cu mult tarifele. Domnia sa a adăugat că anul 2016 a fost bun pentru hotelierii din mai multe ţări europene şi pe extern tour-operatorii vor avea probleme cu restrăngerea paletei de destinaţii din cauza cererii mari şi ofertei mici. Pentru destinaţiile ca Spania, Grecia sau Portugalia tour-operatorii îşi vor securiza mai greu ofertele pentru 2017, consideră preşedintele ANAT. Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţionala a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb