ZIARUL BURSA

17 noiembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Dolarul îi face de ruşine pe adversarii lui Trump

Dolarul îi face de ruşine pe adversarii lui Trump

EMILIA OLESCU, ALINA VASIESCUMacroeconomie / 17 noiembrie 2016

Leul, îngenuncheat în faţa dolarului american  

Dolarul, la nivelul maxim al ultimilor 14 ani faţă de valutele majore

Mitul distrugerii economiei americane în urma câştigării alegerilor din SUA de către republicanul Donald Trump s-a risipit în mai puţin de o zi. Atât moneda americană, cât şi pieţele acţiunilor au urcat încă din a doua zi după anunţarea rezultatului scrutinului prezidenţial.

Dolarul american a explodat, ieri, în raport cu moneda naţională, după câteva zile în care a avut o evoluţie ascendentă, pe fondul rezultatelor alegerilor din Statele Unite ale Americii (SUA).

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, ieri, un nivel al monedei americane de 4,2246 lei, faţă de 4,1844 lei - valoarea de marţi a cursului dolar/leu. Astfel, dolarul a atins maximul istoric, în raport cu leul.

Lazea, BNR: "Avem nevoie de convergenţă culturală pentru aderarea la zona euro"

Lazea, BNR: "Avem nevoie de convergenţă culturală pentru aderarea la zona euro"

A.V.Bănci-Asigurări / 17 noiembrie 2016

Actualizare 20:55 Iohannis, despre aderarea la euro: "România se află într-un «non-stadiu»"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Cluj, că statul român nu are un termen stabilit în acest moment pentru aderarea la zona euro, precizând că nu este un moment oportun acesta, mai ales că ţara ar trebui să renunţe la multe pârghii financiare care i-au fost de folos recent, inclusiv în privinţa creşterii economice.

----------

Ţara noastră are nevoie, pe lângă convergenţa structurală, reală, de convergenţă culturală, în vederea aderării la zona euro, a declarat ieri economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, în cadrul unei dezbateri privind riscurile şi oportunităţile aderării la zona euro.

Franciza Primigi, în continuă expansiune

ADVERTORIAL Franciza Primigi, în continuă expansiune

Companii / 17 noiembrie 2016

Pentru cei care înca nu au descoperit brandul pentru copii link: Primigi, este suficient de spus că are o experientă pe piaţă de peste 40 de ani, iar în tot acest timp, şi-a perfectionat tehnologiile, materialele şi croielile, în aşa fel încât să nu lase nici un parinte sau copil nesatisfăcut.

Concept store - Prenatal, acum şi în ParkLake

ADVERTORIAL Concept store - Prenatal, acum şi în ParkLake

Companii / 17 noiembrie 2016

Magazinele de tipul "punct de destinaţie finală" nu sunt foarte răspândite în Bucureşti, aşa că atunci când gaseşti unul exact la momentul potrivit, este greu să îl mai uiţi. Unul dintre aceste momente oportune în care este avantajos să descoperi un concept store este atunci când aştepţi un copil.

Azamat Zhangulov

KMG International schimbă structura de conducere a Grupului

Andrei StanPiaţa de Capital / 17 noiembrie 2016

KMG International (fostul Rompetrol Group) îşi schimbă structura de conducere, numindu-l pe Cătălin Dumitru în funcţia de prim-vicepreşedinte operaţiuni şi pe Alexey Golovin în funcţia de vicepreşedinte dezvoltare corporativă şi strategie a Grupului, informează un comunicat de presă al companiei.

Un avion scump, cu privelişte nepreţuită

VOCI Un avion scump, cu privelişte nepreţuită

MIHAI ANTONESCUPolitică / 17 noiembrie 2016

Trump a ieşit preşedinte! Mare uimire pe mapamond, sondaje date peste cap, sociologi făcuţi de băşcălie, şoc şi groază, de parcă n-ar fi câştigat ditamai candidatul republican, miliardar ultracunoscut, ci un anonim din Georgia rurală.

Klaus Iohannis

KLAUS IOHANNIS: "România nu vrea să cucerească Moldova sau să o ocupe, ci să o ajute pe calea pro-europeană"

I.S.Politică / 17 noiembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Cluj, că România doreşte în continuare să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova, dar la nivel institutional şi în ceea ce priveşte ameliorarea dependenţei energetice pe care ţara vecină o are faţă de Rusia, astfel încât poporul moldovean să vadă în aceste acţiuni intenţia de a ajuta Moldova "pe calea pro-europeană", nu "de a o ocupa".

Dacian Cioloş

DACIAN CIOLOŞ, DESPRE ACUZAŢIILE CĂ A INTERVENIT PENTRU IEFTINIREA GAZELOR:  "Nu cred că un ministru al Agriculturii stabileşte preţul la gaze"

S.B.Politică / 17 noiembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi că nu ministrul Agriculturii este cel care stabileşte preţul gazelor naturale şi nici nu redactează acte normative referitoare la politicile industriale, reacţionând, astfel, la acuzaţiile că a intervenit pentru ieftinirea gazelor pe vremea când era ministru al Agriculturii.

 Fostul secretar de stat pentru revoluţionari, Adrian Sanda, a fost reţinut

Fostul secretar de stat pentru revoluţionari, Adrian Sanda, a fost reţinut

Diana MihuAnticorupţie / 17 noiembrie 2016

Actualizare 19:56 Parchetul General a cerut arestarea preventivă a şapte persoane în dosarul certificatelor de revoluţionar false

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat astăzi Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a şapte persoane în dosarul certificatelor de revoluţionar false.

Cosmin Marinescu (Sursa foto: Presidency.ro)

COSMIN MARINESCU, CONSILIER PREZIDENŢIAL:  "Disciplina în materie de execuţie a bugetelor publice pare inspirată din vorba «îngrăşatul în ajun»"

Ionuţ StănescuMacroeconomie / 17 noiembrie 2016

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, şef al Departamentului Politici Economice şi Sociale, a declarat, astăzi, că ţara noastră are o problemă din perspectiva execuţiei bugetare, o mare parte a cheltuielilor publice fiind împinse către finalul anului, ceea ce arată slabă disciplină, dar duce şi la calitate deficitară a cheltuielilor.

Un număr de 11 membri ai Consiliului de Administraţie ai SRR, urmăriţi penal

Un număr de 11 membri ai Consiliului de Administraţie ai SRR, urmăriţi penal

Diana MihuAnticorupţie / 17 noiembrie 2016

Actualizare 15:54

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, astăzi, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Actualizare 11:55

Radio România a precizat că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 toată documentaţia solicitată.

George Scripcaru

Primarul Scripcaru, trimis în judecată în al treilea dosar

Andreea Popescu Anticorupţie / 17 noiembrie 2016

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov l-au trimis în judecată pe edil, aflat sub control judiciar, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi participaţie improprie la abuz în serviciu. Alături de George Scripcaru a fost trimis în faţa magistraţilor Cristian Radu, fost director al Regiei Autonome de Transport Braşov , potrivit unui comunicat al DNA.

Rusia începe să blocheze site-ul LinkedIn după decizia instanţei

Rusia începe să blocheze site-ul LinkedIn după decizia instanţei

ADI IACOBInternaţional / 17 noiembrie 2016

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a ordonat blocarea accesului publicului pe site-ul web LinkedIn, conformâdu-se unei hotărâri judecătoresti care a găsit reţeaua socială orientată spre ocuparea forţei de muncă şi afaceri vinovată de încălcarea legilor de stocare a datelor, informează Reuteres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2016

Internaţional / 17 noiembrie 2016

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în noiembrie 2016, până la 13,8, de la 6,2 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut neaşteptat, cu 0,7 puncte, până la 58,8.

Atragerea răspunderii în insolvenţă a administratorilor de fapt

Atragerea răspunderii în insolvenţă a administratorilor de fapt

dr. Alexandru Dimitriu, avocat partener SCA Piperea şi AsociaţiiCompanii / 17 noiembrie 2016

Administratori de fapt sunt acele persoane care, prin influenţa avută asupra debitoarei, au exercitat în fapt conducerea societăţii, orientând societatea către o strategie de afaceri care a contribuit la apariţia stării de insolvenţă.

"ABN Amro" face noi concedieri

"ABN Amro" face noi concedieri

Internaţional / 17 noiembrie 2016

Grupul bancar olandez "ABN Amro" va renunţa la încă 1.500 de angajaţi, ca parte a planului de reducere a costurilor, şi va înregistra în trimestrul patru din 2016 provizioane de 150 - 175 de milioane de euro pentru noile concedieri,...

Spulberătorul de iluzii!

Spulberătorul de iluzii!

DAN NICOLAIEOmul sf(M)inteste locul / 17 noiembrie 2016

Oameni care au smintit locul au populat această rubrică de-a lungul timpului. Selecţionerul Cristoph Daum este primul personaj pe care locul pare să-l fi smintit, în sensul pierderii dreptei judecăţi fotbalistice.

REVISTA PRESEI 17.11.2016

Willy HomnerRevista Presei / 17 noiembrie 2016

ADEVARUL 

Falşii revoluţionari, încolţiţi de procurori

Parchetul General a deschis o anchetă în care sunt cercetaţi sute de falşi revoluţionari care ar fi dat şpagă unor funcţionari pentru a primi titlul de "Luptător cu rol determinant în...

Peste 30.000 de vacanţe reduse cu până la 50%

Diana MihuComunicate de presă / 17 noiembrie 2016

Christian Tour declanşează din nou maratonul reducerilor, pentru turiştii care vin la Târgul de Turism al României, evenimentul care are loc între 17 şi 20 noiembrie şi se desfăşoară în plină campanie Black Friday, potrivit unui comunicat remis...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo