DIN CAUZA UNOR DATORII DE 60.000 EURO Birouri ale CE Hunedoara, debranşate de la reţeaua de apă potabilă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 noiembrie 2016

Mai multe sedii administrative din cadrul Complexului Energetic Hunedoa-ra (CEH), producător de energie ieşit luna aceasta din insolvenţă, au fost debranşate, ieri, de la reţeaua de apă potabilă, în urma unei decizii a companiei Apa Serv Valea Jiului, care a recurs la această măsură din cauza unor datorii neplătite la timp de 269.877 lei (circa 60.000 euro), a anunţat, ieri, compania de stat.

Un comunicat de presă al CEH precizează: "Pe 16.11.2016, din decizia conducerii SC APA SERV Valea Jiului, sedii administrative din cadrul CEH au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă, după transmiterea, în prealabil, a unei somaţii de plată comunicate în data de 09.11.2016.

Datoriile pe care Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. faţă de APASERV Valea Jiului sunt în cuantum de 269.877,02 lei, din care restante în valoare de 219.347,37 lei şi datorii curente în valoare de 50.529,65 lei. Nu sunt singurele datorii pe care le înregistrează societatea noastră şi ne recunoaştem obligaţiile contractuale faţă de toţi furnizorii noştri.

Facem însă precizarea că, la data de 30.09.2016, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA înregistrează în evidenţele contabile creanţe totale în sumă de 231.834.802 lei, din care restante în sumă de 173.600.084 lei. Din suma de 173.600.084 lei reprezentând creanţe restante, 87,8%, adică 152.354.000 lei provin din vânzarea, de-a lungul timpului, a energiei termice". Oficialii CEH susţin că recuperarea legală a acestor sume s-a dovedit imposibilă în ciuda eforturilor depuse de CEH SA pentru că societăţile locale de distribuţie a energiei termice sunt în procedură de insolvenţă sau faliment.

"Cu toate acestea, societatea Complexul Energetic Hunedoara a răspuns nevoii de asigurare a agentului necesar în beneficiul final al populaţiei", precizează complexul energetic.

Compania susţine, însă, că nu se victimizează şi nici nu face apel la înţelegerea creditorilor: "Refuzăm să credem că în spatele acţiunilor unei societăţi care funcţionează în Valea Jiului există mize care ţin mai mult de plătirea unor poliţe din zona politicului şi nu acela al interesului local. Când spunem interes local, ne referim la păstrarea locurilor de muncă ale celor 4.354 de salariaţi ai societăţii care trăiesc şi muncesc în Valea Jiului".

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, a declarat, în această săptămână, că CEH riscă falimentul dacă activitatea sa nu este gestionată în mod corespunzător în aceas-tă perioadă, după ieşirea, a doua oară, din insolvenţă.

Oficialul a menţionat că, formal, pentru a intra în faliment, este nevoie mai întâi de intrarea în insolvenţă.

Conform tabelului de creanţe întocmit de administratorul judiciar, citat de News.ro, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis săptămâna trecută să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a acestui an, a fost deschisă procedura în acest sens. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Compania de stat a precizat, într-un comunicat emis săptămâna trecută, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Producătorul de energie a avertizat că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Hunedoara a dispus, în 23 iunie, deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnată Casa de Insolvenţă GMC. Decizia instanţei a fost executorie, dar nu a fost definitivă fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb