ÎNCEPÂND DE MÂINE Lichiditatea acţiunilor BRK Financial Group va fi susţinută de Wood & Company Financial Services

M.G.
Piaţa de Capital / 24 august 2021

Lichiditatea acţiunilor BRK Financial Group va fi susţinută de Wood & Company Financial Services

Monica Ivan, director general BRK: "Ca obiectiv pe termen mediu dorim ca mixul dintre capitalizare şi lichiditate să propulseze acţiunile BRK în componenţa indicelui BET"

Lichiditatea acţiunilor BRK Financial Group (BRK) va fi susţinută, începând de mâine, Wood & Company Financial Services, cele două societăţi semnând recent un contract de furnizare de servicii de market-maker, reiese dintr-un raport al BRK publicat, astăzi, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Practic, BRK a încheiat un contract prin care brokerul Wood & Company va asigura cotaţii de cumpărare şi de vânzare de minim 300.000 acţiuni, la un spread bid-ask de maxim 3% şi o prezenţă în piaţă de minim 85% din durata şedinţei de tranzacţionare.

"Ca urmare a faptului că acţiunile BRK vor beneficia de cotaţiile oferite de market maker, apreciem că acest fapt va contribui la creşterea lichidităţii şi reducerea volatilităţii", arată raportul BRK.

Brokerul din Cluj, care la rândul lui asigură servicii de market-maker pentru 12 instrumente financiare, este al treilea emitent listat la BVB pentru care WOOD & Company furnizează servicii de market-maker al emitentului, după Electrica (EL) şi OMV Petrom (SNP). BRK este singurul broker de pe piaţa locală listat la BVB.

"Decizia de a apela la serviciul de market making este un pas firesc în strategia BRK de a crea valoare şi performanţă bursieră pentru acţionari, focusul BRK fiind axat pe livrarea de rezultate financiare solide şi alinierea la cele mai bune practici în relaţia cu investitorii. În urma unor analize interne, am constatat că acţiunea BRK are o lichiditate zilnică foarte bună: prin raportarea la capitalizare, BRK are cel mai ridicat raport rulaj/capitalizare. În acelaşi timp, volatilitatea acţiunilor este peste media pieţei, foarte probabil din cauza adâncimii, uneori deficitare, a pieţei. Astfel, în urma acestui parteneriat, ne propunem să îmbunătăţim neajunsurile constatate, fiind demonstrat emipiric că existenţa unui market-maker reduce volatilitatea, şi implicit riscul, şi oferă o contraparte solidă investitorilor. Ca obiectiv pe termen mediu, dorim ca mixul dintre capitalizare şi lichiditate să propulseze acţiunile BRK în componenţa indicelui BET", spune Monica Ivan, director general BRK Financial Group, într-un comunicat de presă.

Market Maker-ul este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, prin menţinerea în piaţă a unor oferte ferme de cumpărare şi vânare, în timpul sesiunilor bursiere. Ieri, cotaţia BRK a urcat cu 1,93%, până la 0,369 lei.

Acţiunile BRK au debutat la Bursa de Valori Bucureşti în februarie 2005, iar în prezent compania are o capitalizare bursieră de circa 124,6 milioane de lei.

"Suntem bucuroşi că programul de Market Maker al Emitentului aduce împreună două dintre companiile de profil relevante pentru piaţa de capital locală, WOOD & Company şi BRK Financial Group. Prin acest parteneriat, programul ajunge să includă un total de 16 instrumente financiare, 15 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni, şi ne aşteptăm ca numărul acestora să continue să creasca, cu impact pozitiv asupra lichidităţii", a afirmat la rândul său Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

"Suntem încântaţi să devenim Market Maker al Emitentului pentru acţiunile BRK. Suntem siguri că acest pas va contribui la atractivitatea acţiunilor BRK, prin reducerea volatilităţii şi cu impact pozitiv asupra lichidităţii pentru toţi participanţii la piaţă", spune şi Josef Kohout, Director Tranzactionare WOOD & Company Praga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb