India a aprobat primul vaccin anti-Covid pe bază de ADN din lume

S.B.
Miscellanea / 20 august 2021

India a aprobat primul vaccin anti-Covid pe bază de ADN din lume

Agenţia indiană pentru medicamente a aprobat de urgenţă vaccinul anti-Covid realizat de compania farmaceutică indiană Zydus Cadila, primul vaccin împotriva coronavirusului care este pe bază de ADN şi care urmează să fie folosit la adulţi şi la copiii de peste 12 ani, informează Hotnews.

Aprobarea oferă un impuls programului de vaccinare din India, care vizeză vaccinarea tuturor adulţilor eligibili până în luna decembrie, şi va oferi prima doză de vaccin pentru cei sub 18 ani, în timp ce ţara încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului în anumite state.

Vaccinul, ZyCoV-D, foloseşte o secţiune de material genetic din virus care oferă instrucţiuni fie sub forma de ADN sau de ARN să producă o anumită proteină pe care sistemul imunitar o recunoaşte şi la care reacţionează.

Spre deosebire de majoritatea vaccinurilor anti-Covid, care sunt administrate în două doze sau chiar una, ZyCoV-D este administrat în trei doze.

Numărul vaccinurilor anti-COVID-19 care au autorizaţie de urgenţă pentru a fi folosite în India a ajuns la şase.

Compania a anunţat că doreşte să producă între 100 şi 120 de milioane de doze anual din vaccinul denumit ZyCoV-D şi că a început deja să facă stocuri din acest vaccin.

Acest vaccin, produs în colaborare cu Departamentul de Biotehnologie, este cel de-al doilea vaccin indian care obţine autorizaţie pentru a fi folosit în regim de urgenţă în India, după Covaxin, produs de Bharat Biotech.

Compania farmaceutică a anunţat în luna iulie că vaccinul său anti-COVID-19 este eficient şi împotriva mutaţiilor noului coronavirus, în special împotriva variantei Delta. Acest vaccin este administrat folosind un aplicator fără ac şi nu prin seringă.

Compania farmaceutică Zydus Cadila, ce produce în general medicamente generice, este listată pe bursă sub denumirea Cadila Healthcare Ltd şi a aplicat pentru a obţine autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul său ZyCoV-D la 1 iulie.

Conform companiei, acest produs are o eficienţă de 66,6%, stabilită în urma unui test desfăşurat pe peste 28.000 de voluntari indieni.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Să nu uităm că specialiștii indieni sunt primii și singurii care au afirmat deschis că SARS-COV2 este o armă biologică produsa in laborator, un amestec intre SARS și HIV-1

    1. Sursa informatiei?

      Capula prost e sursa informatiei! Doar nu crezi ca-ti raspunde? Tace ca porcu-n papusoi!

    Si acest vaccin produce proteine spike folosindu-se de celule umane. Este aceeasi tehnologie PERICULOASA pe care o folosesc si vaccinurile curente. MY BODY MY CHOICE. nu tehnologia asta, mai dobitocilor de cercetatori. Pana cand nu veti garanta ca substanta care codeaza nu pleaca de la locul injectiei, NU MA VOI VACCINA. Ticalosilor.

    1. Parca asa zic si neo-marxistii aia care vor sa ramana legal avortul. MY BODY MY CHOICE! Pai hotaraste-te!

      Ei trebuie sa se hotarasca. Ca ei sunt cei care vor sa oblige la vaccinare ca si cum decizia despre corpul cuiva ar apartine lor, nu posesorului.

    Cititori, comentatori, ce vedeti mai jos este noua controversa despre vaccinurile anti-covid si cum a evoluat in timp. Ce se poate spune cu siguranta este ca pe masura ce timpul trece, vaccinurile sunt din ce in ce mai criticate, in loc sa fie invers. In apr, orice discutie despre impactul vaccinarii asupra aparatului reproductiv era tichie de aluminiu, era banata imediat pe orice site de socializare. In august, autoritatea medicala din SUA a admis ca exista legatura si ca vaccinarea poate afecta ciclul menstrual dar ca mai multe lucruri nu se cunosc inca. Acum o saptamana, revista Spectator scria (printr-o ziarista de acolo care sufera de acest efect secundar) ca peste 30 000 de britanice si-au invins jena si au semnalat autoritatilor ca au fost afectate de vaccinare.

     

    20 Apr Times. ”Opinion: No, We Don’t Know if Vaccines Change Your Period” 

     

    20 Apr Euronews. ”Experts cool claims about impact of vaccines on menstrual 

    Experts have poured cold water on claims fr om anti-vaxxers that COVID-19 vaccines can adversely affect menstrual cycles” 

     

    22 Apr Statesman. ”No, the COVID vaccine won’t affect fertility or menstrual cycles politifact” 

     

    23 Apr Guardian. ’No data’ linking Covid vaccines to menstrual changes, experts say 

    Some have reported changes amid vaccine rollout but experts say ’one unusual period is no cause for alarm’ 

     

    7 July Sky UK. ”COVID-19: More than 13,000 women report changes to periods after having vaccine but experts say fertility not affected. The number of women reporting changes to their menstrual cycle linked to having a COVID vaccine has risen to 13,000. The figure has increased fr om around 4,000 women last month.” 

     

    2 Aug NIH.GOV ”COVID-19 Vaccines and the Menstrual Cycle 

    The COVID-19 vaccine may affect menstrual cycles, but more research is needed to understand the exact mechanism and which people are more…” 

    19 Aug Spectator ”At least 30,304 British women have disclosed changes to their menstrual cycle after getting vaccinated against Covid-19. An editor for The Spectator is one of the most recently affected, and says many more are afraid to come out.” 

    1. Marș mă de aici. Postac ordinar.

      Mars postacule prostanac care neaga stiinta. Sosoc vaccinist.

      ti-ai stors cosurile puber intarziat ?

      dar tu ti-ai luat pastilele anti-alzheimer si pampersii senior?

      In ciuda unor capete patrate care neaga stiinta, neaga realitatea, neaga comunicatele oficiale si prefera sa treaca sub tacere evidentele si insista sa te vaccinezi orbeste, noi ceilalti zicem multumesc pentru informatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb