India este scena celui mai mare furt de energie din lume

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iunie 2011

India este scena celui mai mare furt de energie din lume

Din această cauză, 400 milioane de oameni stau în beznă

India este scena celui mai mare furt de energie electrică din lume, unde circa o treime din producţia naţională este sustrasă din reţea prin diverse instalaţii artizanale. Potrivit Blooomberg citat de Mediafax, pierderile cauzate de acest fenomen împiedică investiţii în extinderea reţelei, ţinând "în beznă" 400 de milioane de oameni.

"Cablurile sunt chiar acolo, este foarte uşor să iei curent. Trebuie să fii atent când plouă, că poţi să te electrocutezi când legi firele", spune un locuitor din New Delhi care îşi alimentează locuinţa cu electricitate legând nişte fire la cablurile de dis-tribuţie care trec chiar prin faţa feres-trei.

Circa o treime din electricitatea generată în India este furată sau se pierde în echipamentele învechite din reţeaua de distribuţie, a declarat ministrul Energiei, P. Uma Shankar. Potrivit unui studiu efectuat de Deloitte LLP pentru anul 2010, situaţia din India reprezintă cel mai mare furt de energie la nivel mondial, pierderile fiind estimate la 32% din producţia naţională de electricitate. În China, rata este de 8%.

Fenomenul privează companiile indiene de distribuţie de 16 miliarde de dolari pe an şi reduce Produsul Intern Brut cu 1,2%, într-o economie de 1.300 miliarde de dolari, potrivit Comisiei de Planificare.

Pierderile împiedică lucrări de extindere a reţelei de distribuţie către cei circa 400 de milioane de oameni care trăiesc în India fără să beneficieze de acest serviciu. Guvernul a cerut celor mai mari producători de energie din ţară, precum Reliance Power şi Tata Power, să introducă substaţii în reţeaua de di-s-tribuţie pentru monitorizarea şi controlul consumului. Obiectivul autorităţilor este înjumătăţirea pierderilor şi furturilor din reţea până în anul 2013.

Subsidiarele Tata Power şi Reliance Power care administrează din 2002, în parteneriat, reţeaua de dis-tribuţie din New Delhi spun că au redus furturile şi pierderile cu două treimi. Cu toate acestea, companiile nu au devenit profitabile, parţial şi din cauza tarifelor controlate de guvern.

Potrivit datelor ministerului de statistică din India, consumul anual de energie al ţării se ridică la peste 840 TWh, faţă de circa 53 TWh în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb