Indonezia depăşeşte pragul de două milioane de cazuri de covid-19

S.B.
Internaţional / 21 iunie 2021

Indonezia depăşeşte pragul de două milioane de cazuri de covid-19

Indonezia a depăşit luni pragul de două milioane de cazuri de covid-19, în contextul în care în această ţară din Asia de Sud-Est accelerează un nou val de contaminări, iar spitalele sunt aproape pline, alimentând temeri cu privire la o scăpare de sub control a epidemiei, informează news.ro.

Bilanţul zilnic s-a dublat în ultimele săptămâni în arhipelag, unde s-a confirmat prezenţa variantei idiene (delta) a SARS-CoV-2.

Indonezia a înregistrat luni 14.536 de cazuri de covid-19 - un nou "record" faţă de cel mai mare nivel atins la sfârşitul lui ianuarie. În total, ea a înregistrat peste două milioane de cazuri şi aproape 55.000 de morţi din cauza covid-19, la aproape 270 de milioane de locuitori.

Aceste date sunt considerate larg subestimate, iar unii experţi au calculat că numărul cazurilor oficiale reprezentă aproximativ 10% din bilanţul real.

"Acesta este doar începutul. iar după felul în care sunt gestionate lucrurile, am putea avea o explozie majoră, ca în India", avertizează un epidemiolog de la Universitatea indoneziană Airlangga, Windhu Purnomo.

Noul val de contaminare este pus pe seama unor milioane de indonezieni care au călătorit în ţară, la rude, la sfârşitul Ramadanului, în pofida interzicerii acestei mari migraţii anuale.

La Jakarta şi în zonele cele mai afectate, rata ocupării spitalelor depăşeşte 75%, iar numărul înmormântărilor creşte puternic.

"Este îngrijorător", declară Rahmani, un locuitor din Jakarta, intervievat într-un cimitir, unde a asistat la funeraliie unui apropiat, mort din cauza covid-19. "Ca buni cetăţeni, ar trebui să urmăm instrucţiunile Guvernului şi să respectăm protocoalele sanitare", spine el.

Însă autorităţile întâmpină dificultărţi în a impune purtarea măştii, distanţarea fizică şi în a convinge o parte a indonezienilor reticenţi să se vaccineze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îndeamnă Guvernul indonezian să consolideze restricţiile sanitare, în ultimul raport pe tema Indoneziei, prezentat săptămâna trecută.

Capitala îi încurajează pe salariaţi să muncească de acasă şi a redus programul magazinelor, însă autorităţile nu au luat, în acest stadiu, măsuri stricte la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu e virus. Doar calculatoarili are viruși.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb