ING a redus estimările privind cursul valutar în 2011

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 ianuarie 2011

ING a redus estimările privind cursul valutar în 2011

ING Bank România a redus estimările privind evoluţia cursului valutar pe parcursul acestui an şi anticipează că leul se va aprecia până la o rată de 4,15 lei/euro în primul trimestru şi va încheia 2011 la un nivel de 4,2 lei/euro, anunţă Mediafax.

Previziunile anterioare ale ING Bank România indicau un curs de 4,3 lei/euro la finele primului trimestru şi de 4,25 lei/euro la sfârşitul acestui an.

Analiştii ING au revizuit în scădere şi estimările privind nivelul ratei de schimb valutar după primele şase luni din 2011, de la 4,34 lei/euro la 4,3 lei/euro, dar au menţinut previziunile pentru cursul din trimestrul al treilea la nivelul de 4,2 lei/euro.

ING notează că România a reuşit să îndeplinească toate condiţionalităţile impuse de FMI pentru virarea celei de-a şaptea tranşe de la FMI, ceea ce face "aproape sigură" eliberarea acestei finanţări şi uşurează negocierile pentru semnarea unui nou acord.

"Mai mult, în ultima perioadă este mult mai evident în discursurile şi acţiunile politice un angajament mai puternic pentru îndeplinirea cerinţelor FMI. Acest lucru sugerează că România va ajunge la un nou acord cu FMI înainte de încheierea celui din prezent, în luna aprilie, şi duce la majorarea probabilităţii de atingere a ţintei de deficit bugetar fixată pentru acest an, de 4,4% din PIB. Dacă acest lucru se întâmplă, România va avea o poziţie relativ mai bună în regiune (deficit bugetar scăzut, reducere sustenabilă a deficitului bugetar şi implementarea de reforme structurale)", se arată într-un raport al ING Bank România.

Analiştii băncii spun că negocierile pentru încheierea unui nou acord cu FMI ar putea avea un impact pozitiv asupra leului. Pe de altă parte, faptul că economia României nu şi-a revenit nu susţine înregistrarea unor câştiguri semnificative ale leului faţă de euro, în pofida îmbunătăţirii modeste a perspectivelor pe termen scurt.

Totodată, analiştii consideră că BNR va acţiona împotriva unei aprecieri prea mari a leului.

"Leul este codaş în regiune în ceea ce priveşte evoluţia faţă de euro, iar acest lucru ar putea să ajute ulterior moneda naţională. Considerăm că şansele ca rata de schimb să urce şi să stea peste 4,3 lei/euro sunt reduse, deşi nu excludem majorări temporare", susţin analiştii ING Bank România.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat miercuri un curs de referinţă de 4,2705 lei/euro, cu 0,28 bani mai mare decât cea de marţi, de 4,2677 lei/euro, dar sub nivelul din ultima zi a anului trecut, de 4,2848 lei/euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb