ING BANK 2005 a fost un an foarte bun

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 ianuarie 2006

Piaţa bancară va fi influenţată atît pe parcursul anului 2006, cît şi în 2007 de iminenta aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană şi privatizarea completă a sistemului bancar, estimează directorul executiv ING Bank, Mişu Negriţoiu. Domnia sa ne-a explicat că aderarea în 2007 va antrena liberalizarea completă a contului de capital şi trecerea la convertibilitatea deplină a monedei naţionale, care vor introduce dimensiunea externă a concurenţei pe piaţa noastră bancară prin fluxuri de capital nerestricţionate.

Privatizarea celor două mari bănci de stat (BCR şi CEC) va alinia standardele pieţei bancare la nivelul pieţei europene, susţine domnul Negriţoiu. Aces-te privatizări vor aduce cu ele implicaţii evidente asupra ofertei de produse şi servicii mai sofisticate şi creşterea competiţiei pentru segmente noi de clienţi. Ca rezultat, gradul de intermediere bancară va creşte iar celelalte bănci comerciale cu obiective pe termen lung în România îşi vor alinia strategiile de dezvoltare la condiţiile noi ale pieţei, concluzionează Mişu Negriţoiu.

Pe parcursul anului 2005 volatilitatea pieţei a presupus ris-curi mai mari, dar a fost trans-formată de majoritatea băncilor comerciale într-o oportunitate de cîştiguri mai mari, este de părere directorul ING Bank. În acelaşi timp, însă, volatilitatea pieţei a fost şi o probă "de foc" pentru sistemul bancar, care şi-a dovedit soliditatea făcînd faţă situaţiei. Anul care tocmai s-a încheiat a fost marcat şi de experimentarea unor condiţii noi de concurenţă care s-au dovedit un bun test pentru 2006, cînd domnul Negriţoiu se aşteaptă ca piaţa să fie şi mai competitivă.

Rentabilitatea sistemului bancar a crescut în ciuda scăderii substanţiale a ecartului între dobînda activă şi cea pasivă, apreciază Mişu Negriţoiu. În plus, domnia sa estimează că activele bancare au crescut substanţial şi cores-punzător gradului de intermediere bancară.

Anul 2006 va aduce o gamă de produse şi servicii mai diversificată pentru consumatori, distribuită prin mai multe locaţii, estimează Mişu Negriţoiu. Atitudinea bancherilor a devenit mult mai comercială.

Anul 2005 a fost unul foarte bun pentru ING Bank, apreciază domnul Negriţoiu. Volumul creditelor către clienţii persoane juridice a sporit cu peste 50%, iar volumul activelor băncii a crescut chiar mai mult avînd în vedere continuarea extinderii reţelei de SelfBanks (peste 75) pentru clienţii persoane fizice. Veniturile nu au crescut însă corespunzător, avînd în vedere scăderea semnificativă a dobînzilor, a comisioanelor şi spezelor bancare. Principalii beneficiari ai acestui an bancar au fost clienţii, persoane fizice şi persoane juridice, crede domnul Negriţoiu. Costurile bancare au crescut mai mult în acest an datorită celor două procese "logistice" pentru care au trebuit făcute investiţii importante: sistemul de plăţi electronice şi denominarea leului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb