Instagram se luptă cu conturile false, Google, cu Casa Albă

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2018

Instagram se luptă cu conturile false, Google, cu Casa Albă

Reţelele de socializare au demarat o amplă campanie de eliminare a conturilor false, iar motoarele de căutare se luptă să demonstreze că nu acţionează cu rea credinţă în anumite privinţe. Cantitatea este urmată de calitate.

Utilizatori Instagram vor putea să evalueze autenticitatea conturilor, la câteva săptămâni după ce Facebook a aplicat măsuri similare, într-o încercare de a elimina conturile false. Instagram a anunţat că va lansa funcţia "About This Account" (Despre acest cont), care va permite utilizatorilor să verifice publicitatea de pe contul res­pectiv, ţara de unde provine, modificările din ultimul an ale numelui de utilizator, precum şi alte detalii. Directorul de tehnologie şi co-fondatorul Instagram Mike Krieger a vorbit despre această inţiativă: "Protejarea reţelei noastre de persoanele cu intenţii rele este incredibil de importantă...asta înseamnă că trebuie să încercăm să ne asigurăm că persoanele pe care le urmăriţi şi conturile cu care interacţionaţi sunt ceea ce afirmă că sunt şi să oprim jucătorii răuvoitori înainte ca aceştia să facă rău". Instagram a mai anunţat că va permite utilizarea unor aplicaţii terţe, precum DUO Mobile şi Google Authenticator, pentru autentificarea prin doi factori, pentru a ajuta utilizatorii să se logheze în siguranţă la conturile lor. Autentificarea prin doi factori adaugă un palier suplimentar de siguranţă, pe lângă numele de utilizator şi parolele, solicitând utilizatorilor informaţii la care au acces. Facebook a introdus această funcţie pentru utilizatorii care administrează pagini cu un mare număr de urmăritori americani, pentru a împiedica administrarea unei pagini prin intermediul unui cont fals sau compromis.

Pe de altă parte, preşedintele SUA Donald Trump a afirmat că motorul de căutare al Google ascunde articole corecte referitoare la activitatea sa şi a spus că va corecta situaţia. Google, parte a grupului Alphabet, a negat orice părtinire politică în afişarea rezultatelor de către motorul de căutare. Consilierul economic al lui Trump, Larry Kudlow, a declarat că reprezentanţi ai Casei Albe analizează Google, el afirmând că "vor face o anchetă şi o analiză", fără să ofere alte detalii. Criticile exprimate de Trump şi avertismentul privind luarea unor măsuri împotriva Google este cel mai recent atac al preşedintelui împotriva unei companii importante de tehnologie, după o serie de tweeturi la adresa Amazon.com, pe care a acuzat-o că afectează micile afaceri şi că beneficiază de un acord favorabil cu Serviciul Poştal al Statelor Unite, informează News.ro. Săptămâna trecută, Trump a acuzat companiile de social media că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură. Preşedintele nu a menţionat vreo companie şi nici nu a oferit vreo dovadă în sprijinul acuzaţiilor sale. Trump a acuzat Google de acţiuni periculoase care promovează doar reţelele mari precum CNN şi suprimă vocile politice conservatoare şi a adăugat că "aceasta este o situaţie foarte serioasă care va fi rezolvată". Google a anunţat într-un comunicat că motorul său de căutare "nu este folosit pentru a stabili o agendă politică" şi că nu influenţează rezultatele în favoarea unei ideologii politice. Principiile de bază care stau în spatele căutării pe internet prin intermediul Google includ relevanţa unui site în funcţie de numărul de link-uri către pagină, istoricul personal al căutărilor şi modul în care apar anumite cuvinte cheie în pagină. Site-uri populare, precum CNN.com şi NYTimes.com, pot apărea mai sus în rezultatele căutărilor pe baza acestor factori. Trump critică de mult timp ştirile referitoare la persoana sa, utilizând frecvent termenul de ştiri false pentru a descrie articole critice. La începutul acestei luni, preşedintele a acuzat companiile de media socială, între care Twitter şi Facebook, de cenzură. Companii ca Facebook şi Twitter au fost presate să elimine conţinutul bazat pe teorii ale conspiraţiei şi discursurile care propagă ură.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb