"Intel" şi "Cray" aliaţi în high-performance computing

T.B.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 aprilie 2008

"Intel" şi "Cray" au semnat un acord pe mai mulţi ani în privinţa îmbunătăţirii sistemelor high-performance computing (HPC) care vor avea la bază microprocesoare Intel livrate cu noi tehnologii de la cele două companii. Această colaborare între liderii sistemelor HPC speră să rezolve câteva dintre cele mai complexe probleme în materie de ştiinţă, inginerie şi probleme umanitare.

Peter Ungaro preşedinte şi CEO al companiei "Cray" declară: "Suntem enuziasmaţi de potenţialul reunirii a experinţei pe bază de silicon a companiei Intel şi leadershipul industrial în materie de sisteme scalare HPC a companiei Cray. Ne mândrim în oferirea celor mai inovative sisteme de supercomputer, iar clienţii noştri se vor putea bucura de o mai mare varietate în materie de tehnologii ale procesoarelor. Această colaborare furnizează segmentului pieţelor HPC un acces la cele mai bune procesoare pe care industria le poate oferi în orice perioadă , cele mai avansate supercomputere din lume".

Cele două companii plănuiesc să dezvolte viitoarele arhitecturi cum ar fi procesarea multi-core şi interconectivitate avansată . Un rezultat al acestei claborări este intenţia "Intel" şi "Cray" de a dezvolta un set de sisteme HPC şi tehnologii care vor fi valabile în următorii ani.

Patrick Gelsinger, senior vice president and general manager of Intel"s Digital Enterprise Group, declară: "Dedicarea companiei Cray pentru Intel este o mărturie a scopului nostru pentru HPC şi forţa sistemelor hardware şi software care va fi parcursă în cercetarea multi-core".

Compania "Cray" este lider în supercomputere. Aceasta asigură avansate sisteme de supercomputere şi asistenţă pentru guvern, industrie şi academii.

În martie "Intel" a instalat programul Wimax în Taiwan, numindu-l pe Robert Wand ca director pentru coordonare cu organizaţiile guvernamentale, operatorii şi industrii din Taiwan pentru Wimax.

"Intel" este o companie manufacturieră de chipuri pentru computere, componente de calculator, reţelistică şi produse de telecomunicaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Suntem entuziasmati de potentialul reunirii a experientei pe baza de silicon a companiei Intel" - in afara de traducerea ambigua si incorecta gramatical, nu era vorba cumva de "siliciu" ????????? siliconul hm...stiu eu cateva fete care au destul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb