ÎNŢELEGERE PE PATRIMONIUL A DOUĂ MINISTERE Coaliţia de guvernare "a despărţit apele" la Energie şi Economie

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2021

Liderii PNL şi cei ai USR-PLUS au reuşit, ieri, după 50 de zile de la învestirea guvernului Cîţu, să se înţeleagă pe împărţirea companiilor între Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei, pentru ca respectivele entităţi să se separe în mod real.

Amintim că în guvernările Orban a existat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri - condus de Virgil Popescu, dar după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 liderii coaliţiei de guvernare au decis ca ministerul respectiv să se împartă în două. Partea privind Energia a rămas în subordinea ministrului Virgil Popescu, iar pentru portofoliul din fruntea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a fost desemnat Claudiu Năsui, de la USR-PLUS.

Din 24 decembrie, cele două ministere nu au reuşit să se separe din cauza unor companii pe care le doreau şi cei de la PNL, şi cei de la USR-PLUIS. În cele din urmă, membrii coaliţiei de guvernare au stabilit, ieri, care dintre aceste companii aflate în dispută să meargă la Ministerul Economiei şi care vor intra în subordinea Ministerului Energiei.

Astfel, dintre companiile respective, Ministerul Economiei va avea în subordine Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), Conversmin şi Iprochim.

În patrimoniul Ministerului Energiei, pe lângă celelalte companii publice din domeniu, vor intra şi Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR), Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive, Societatea Radioactiv Mineral Măgurele şi Eurotest.

Amintim că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri nu a reuşit să se reorganizeze nici până acum, în sensul divizării, aşa cum prevede OUG 212 din 28 decembrie 2020. Actul normativ prevedea ca în termen de 30 de zile, miniştrii să propună Guvernului hotărârile privind reorganizarea, astfel încât să se înfiinţeze Ministerul Energiei separat de Ministerul Economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb