InterAgro SRL preconizează deschiderea unei sere de legume la Zimnicea, unde se vor produce tomate. Iniţial, sera a fost construită pentru trandafiri, valoarea investiţiei din fonduri proprii fiind de 10 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro. Pentru producerea de tomate se vor folosi facilităţile realizate la construirea serei pentru trandafiri, conceptul fiind unul ecologic.
Sera este dotată cu centrală termică asistată de calculator, utilizată pentru încălzire şi producerea de CO2, care este captat şi valorificat în procesul de fotosinteză a plantelor. Sistemul de irigare este adaptat specificului noii culturi de tomate. În plus, sera este dotată cu instalaţie de reciclare a soluţiei nutritive utilizată pentru fertilizarea culturilor, ca măsură de protecţie a mediului. Pentru asigurarea independenţei energetice, sera are la dispoziţie şi un generator electric. Sera de la Zimnicea a fost reorientată spre producţia de tomate după ce s-a realizat un ciclu complet în producţia de trandafiri, care a început în 2006. Pe de altă parte, piaţa florilor din Româ-nia este dominată de anumite interese, care au determinat ca preţurile de vânzare să fie sub costurile de producţie ale serei. Producţia de tomate este preconizată să debuteze în prima decadă a lunii ianuarie 2011, când va începe plantarea răsadurilor. Primele roşii produse la Zimnicea sunt aşteptate în a treia decadă a lui martie. Sera este concepută să suporte două cicluri de producţie pe an: ianuarie-iunie şi iulie-noiembrie. În 2011, se aşteaptă o producţie de aproximativ 400 de tone de toma-te, destinate exclusiv pieţei interne.
Investiţia pentru reconversia producţiei de la trandafiri la tomate nu s-a finalizat încă. Grupul InterAgro intenţionează extinderea serelor de la Zimnicea. Încă din faza de proiectare, s-a luat în calcul posibilitatea construirii a încă 2 hectare de sere, astfel că multe utilităţi pot asigura funcţionarea posibilelor noi investiţii. Acesta este un proiect de viitor. Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în primele 9 luni ale anului 2010 s-au obţinut 496.948 tone de tomate, în timp ce importurile din perioada ianuarie-august 2010 au totalizat 51.531,491 tone de tomate, provenite atât din Uniunea Europeană, cât şi din spaţiul extracomunitar.