"InterAgro" devine producător de tomate

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 30 noiembrie 2010

"InterAgro" devine producător de tomate

InterAgro SRL preconizează deschiderea unei sere de legume la Zimnicea, unde se vor produce tomate. Iniţial, sera a fost construită pentru trandafiri, valoarea investiţiei din fonduri proprii fiind de 10 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro. Pentru producerea de tomate se vor folosi facilităţile realizate la construirea serei pentru trandafiri, conceptul fiind unul ecologic.

Sera este dotată cu centrală termică asistată de calculator, utilizată pentru încălzire şi producerea de CO2, care este captat şi valorificat în procesul de fotosinteză a plantelor. Sistemul de irigare este adaptat specificului noii culturi de tomate. În plus, sera este dotată cu instalaţie de reciclare a soluţiei nutritive utilizată pentru fertilizarea culturilor, ca măsură de protecţie a mediului. Pentru asigurarea independenţei energetice, sera are la dispoziţie şi un generator electric. Sera de la Zimnicea a fost reorientată spre producţia de tomate după ce s-a realizat un ciclu complet în producţia de trandafiri, care a început în 2006. Pe de altă parte, piaţa florilor din Româ-nia este dominată de anumite interese, care au determinat ca preţurile de vânzare să fie sub costurile de producţie ale serei. Producţia de tomate este preconizată să debuteze în prima decadă a lunii ianuarie 2011, când va începe plantarea răsadurilor. Primele roşii produse la Zimnicea sunt aşteptate în a treia decadă a lui martie. Sera este concepută să suporte două cicluri de producţie pe an: ianuarie-iunie şi iulie-noiembrie. În 2011, se aşteaptă o producţie de aproximativ 400 de tone de toma-te, destinate exclusiv pieţei interne.

Investiţia pentru reconversia producţiei de la trandafiri la tomate nu s-a finalizat încă. Grupul InterAgro intenţionează extinderea serelor de la Zimnicea. Încă din faza de proiectare, s-a luat în calcul posibilitatea construirii a încă 2 hectare de sere, astfel că multe utilităţi pot asigura funcţionarea posibilelor noi investiţii. Acesta este un proiect de viitor. Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în primele 9 luni ale anului 2010 s-au obţinut 496.948 tone de tomate, în timp ce importurile din perioada ianuarie-august 2010 au totalizat 51.531,491 tone de tomate, provenite atât din Uniunea Europeană, cât şi din spaţiul extracomunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb