INTERPOL COSTA RICA: Autorităţile române au două luni să obţină extrădarea

E.M.
Anticorupţie / 5 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare 11:24 Elena Udrea şi Alina Bica, recurs la decizia de arestare

Fostul ministru Elena Udrea şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica au declarat deja recurs la decizia de arestare pentru o perioadă de două luni luată joi de către autorităţile din Costa Rica, a declarat, astăzi dimineaţă, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

El a spus că în această perioadă există şi varianta ca mandatul de arestare să fie revocat şi înlocuit cu arest la domiciliu sau cu o măsură similare controlului judiciar.

"Elena Udrea şi Alina Bica au calea de atac a recursului la decizia judecătorilor din Costa Rica, iar recursul a fost declarat şi va fi judecat în perioada următoare. Procedura de extrădare este una complexă - în perioada următoare statul român trebuie să trimită întreaga documentaţie care a stat la baza cererii de extrădare. Conform uzanţelor şi procedurilor, documentaţia trebuie tradusă în limba statului căruia i se cere extrădarea. Dar tot în cadrul acestei proceduri va fi formulată şi apărarea şi invocate aspectul legat de statutul de refugiat, de starea ei de proaspăt mămică şi de faptul că trebuie să crească un copil cu cetăşenie costaricană", a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

------

Oficialităţile din Costa Rica au anunţat, joi seară, că Guvernul României are la dispoziţie două luni pentru procedurile de extrădare a fostului ministru al Turismului Elena Udrea şi a fostei şefe a DIICOT Alina Bica. Reprezentanţii Interpol Costa Rica spun că procedura de extrădare poate continua, deşi Elena Udrea are un copil, dar recunosc că există "avantaje" pe care cele două le-ar putea folosi pentru ca procedura să nu fie dusă până la capăt.

Şeful Interpol Costa Rica a oferit, joi seară, într-o conferinţă de presă, detalii despre modul în care au fost reţinute Elena Udrea şi Alina Bica, dar şi despre statutul acestora.

"Elena Udrea are un ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu. (...) Alina Bica are o notă roşie în baza Interpol. Pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie. La un moment dat, Alina Bica a fost şefa DIICOT în România. Ambele au fost reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat", a declarrat şeful Interpol Costa Rica, conform News.ro.

Potrivit acestuia, odată ce au fost reţinute, "Guvernul are două luni să facă tot procesul".

"Persoanele care sunt reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le pot folosi pentru ca acest proces să nu fie dus la sfârşit. Sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că în momentul de faţă statutul lor este de persoane care urmează să fie extrădate. Ele au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de exil din partea lor, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare", a mai spus şeful Interpol Costa Rica.

Potrivit acestuia, "dacă o persoană are şi un copil în această ţară nu este un impediment pentru a duce până la capăt procesul de extrădare".

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, a anunţat instituţia, care a precizat că ele au fost ridicate de pe stradă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb