INTERPOLUL NU ARE DE CE SĂ SE MAI DERANJEZE ASIROM sesizează la CNVM că Angelo Moskov n-ar exista, dar...

Florian Goldstein
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 mai 2006

... dar Angelo Moskov a răspuns, ieri, ziaristului de la "BURSA"

Moskov ne-a declarat că va cere investigarea "Interagro" de către autorităţile britanice

Cea mai bizară bătălie din îndelungatul război de la ASIROM, purtat între acţionarii minoritari şi cel majoritar, s-a consumat ieri, cînd realitatea persoanei reprezentînd "QVT Fund" (deţinînd 12,23% din societatea de asigurări) a fost pusă la îndoială de ASIROM.

CNVM a fost sesizată ieri de ASIROM că Angelo Moskov, reprezentantul fondului de investiţii britanic "QVT Fund", pare să nu existe în realitate, ci ar putea fi doar un nume fictiv, din spatele căruia curg informaţii manipulatorii.

Ieri, apăruse în ziarul "BURSA" informaţia că "QVT Fund" a solicitat demisia conducerii ASIROM, ameninţînd cu investigarea tentativelor de fraudă financiară şi spălare de bani. Informaţia s-a bazat pe un comunicat sosit la redacţie sub semnătura lui Angelo Moskov şi cu ştampila QVT.

ASIROM a reacţionat, întocmind această sesizare către CNVM, a cărei existenţă a fost confirmată de surse pe care le considerăm absolut sigure.

Se pare că CSA (Comisia de Supreveghere a Asigurărilor) ar fi primit o sesizare similară în care ASIROM solicită implicarea Interpolului pentru descoperirea celor care se ascund în spatele numelui de "Angelo Moskov".

Intrigaţi de această ciudăţenie - un fond de investiţii britanic care să se reprezinte cu o persoană inventată - am întreprins propriile cercetări, care, fie vorba între noi, n-au fost de loc complicate.

Aşa l-am găsit pe Angelo Moskov (numele întreg este Angelo Radostinov Moskov) înregistrat pe site-ul oficial al autorităţii britanice de supraveghere a pieţei de capital (Financiar Services Authority). Acolo scrie că Angelo Moskov deţine şapte funcţii la "QVT Fund", începînd din martie 2004, şi că este "activ".

Deşi informaţia de pe un astfel de site este considerată a fi 100% certă, ne-am ambiţionat să verificăm personal că omul este viu.

L-am găsit pe Angelo Moskov la Geneva, de unde ne-a declarat că nu i s-a mai întîmplat aşa ceva - să fie suspectat că n-ar exista - în nici una din cele 57 de ţări în care a investit şi că deplînge nivelul reacţiei ASIROM.

Angelo Moskov ne-a mai declarat că "Interagro" (investitorul majoritar al ASIROM) are o filială britanică şi că va solicita investigarea acesteia de către autorităţile Marii Britanii.

În opinia noastră, suspiciunea că Moskov n-ar exista cade, aşa că Interpolul ar putea să-şi economisească forţele: i-am făcut noi lucrarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb