Întreprinzători, bănci şi garantori - parteneriat în procesul de finanţare

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 mai 2005

Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România, subcapitalizate, ajung greu la finanţări, iar nevoia de fonduri pentru investiţii este acută, apreciază reprezentanţi ai mediului financiar. Pornind de la această necesitate Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri vine cu o ofertă avantajoasă atît pentru întreprinzători cît şi pentru sistemul bancar, a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a creditelor pentru IMM-uri cu prilejul Convenţiei Mondiale a IMM-urilor WASME 2005, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.

Există un parteneriat tripartit în procesul de finanţare, susţine preşedintele fondului, băncile, garantorul şi IMM-urile pe care noi trebuie să-l promovăm împreună. Ideea preşedintelui SNGC este aceea că toţi trei sunt parteneri într-o afacere. Garantorul este acela care îşi asumă o parte din ris-cul important al afacerii pe care îl preia de la bancă şi desigur de la client care poate accesa credite mai uşor. Principala problemă a IMM-urilor, în opinia preşedintelui fondului, este aceea că aceste societăţi pot obţine greu credite, deoarece sunt subcapitalizate şi nu au suficiente garanţii materiale reale atunci vine drept sprijin SNGC şi facilitează accesul IMM-urilor la creditare. Astfel, în anul 2004, susţine preşedintele Aurel Şaramet, au fost acordate garanţii de 240 miliarde lei. În anul 2005 perspectivele sunt mult mai bune deoarece pînă la sfîrşitul lunii martie Fondul a acordat deja 122 miliarde lei.

Domnul Şaramet a mai spus: "Fondul a simplificat procedeele de obţinere a garanţiilor, iar durata de aşteptare a aprobării nu trebuie să dureze mai mult de 6-7 zile. Suntem în negocieri cu băncile pentru introducerea de noi produse faţă de cele deja cunoscute. Am propus băncilor - studiul fiind în fază de finalizare - garantarea de credite de pînă la 25.000 de euro în proporţie de 100%, incluzînd în această valoare şi dobînda". Dacă băncile vor asigura că strategia este corespunzătoare preşedintele fondului anunţă ridicarea plafonului pînă la 50.000 de euro ceea ce este, în opinia sa o noutate chiar pe piaţa fondurilor din UE.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb