Investiţie de 15 milioane de euro pentru modernizarea a trei hoteluri din staţiunea Covasna

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 noiembrie 2005

SIF Transilvania intenţionează să investească 15 milioane de euro pentru modernizarea hotelurilor "Covasna", "Cerbul" şi "Căprioara" din staţiunea Covasna, transmite Rompres. Conducerea SIF Transilvania condiţionează, însă, investiţia de sprijinul local. Preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală, a solicitat autorităţilor locale, încă din vară, să facă eforturi pentru refacerea infrastructurii, respectiv să repare drumurile de acces spre staţiune, să refacă sistemul de canalizare şi să amenajeze spaţiul public, dar şi să găsească metode alternative de petrecere a timpului liber pentru turiştii veniţi la odihnă sau tratament.

Numai în aceste condiţii inves-tiţia preconizată de SIF Transilvania, care se cifrează la circa 15 milioane de euro, ar putea deveni rentabilă. Lucrările de modernizare la hoteluri şi la bazele de tratament, care vor fi ridicate la nivel de cel puţin trei stele şi vor fi dotate cu aparatură medicală performantă, ar putea începe anul viitor, urmînd să fie finalizate în cel mult 16 luni.

În cadrul discuţiilor s-a lansat şi ideea demolării hotelului "Cerbul", care este extrem de degradat, în cazul în care expertiza tehnică va dovedi că nu merită să fie consolidat. Primarul Covasnei, Zsuffa Levente, cel care s-a declarat în numeroase rînduri nemulţumit de faptul că hotelurile au fost lăsate să se degradeze şi chiar a dat amenzi pentru aspectul necores-punzător al clădirilor, a declarat că va sprijini proiectul SIF Transilvania.

Covasna este renumită atît în ţară, cît şi în străinătate datorită apelor minerale, mofetelor şi aerului ozonat care ajută la refacerea bolnavilor cardiovasculari. Staţiunea este frecventată anual de cîteva zeci de mii de turişti, îndeosebi de vîrsta a treia, care vin de regulă la tratament cu bilete subvenţionate de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb