INVESTIŢIE DE 205 MILIOANE DE EURO OMV a demarat producţia de petrol în proiectul Maari Growth

E.D.
Companii #Energie / 2 decembrie 2014

OMV anunţă că a obţinut primele resurse de petrol din campania de forare de redezvoltare în valoare de aproximativ 205 milioane de euro din Maari, Noua Zeelandă, ce include forarea a cinci sonde în rezervoare active şi noi.

Producţia a fost demarată la sonda MR-8A, finalizarea campaniei fiind prevăzută să aibă loc la jumătatea anului 2015, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Campania Maari de redezvoltare, desfăşurată în Noua Zeelandă, cunoscută şi ca proiectul Maari Growth, urmăreşte creşterea rezervelor, a producţiei şi a extracţiei în câmpul de producţie Maari.

Sonda, cunoscută ca MR-8A, a fost pornită pe 28 noiembrie, iar producţia are loc într-un compartiment din câmpul Maari ce nu fusese drenat anterior. Sonda a fost deviată dintr-un puţ de injecţie abandonat şi a fost forată orizontal în formaţiunea Moki, la o lungime totală de 3.824 m. Capacitatea de producţie a acestei sonde a fost estimată la 4.500 barili de petrol pe zi (brut).

Jaap Huijskes, membru al Comitetului Director OMV, responsabil pentru Explorare şi Producţie, a declarat: "Revitalizarea unui câmp de extracţie existent reprezintă o realizare semnificativă. Condiţiile din Marea Tasmaniei sunt dificile, vitrege, dar echipa a reuşit să livreze proiectul în siguranţă. Producţia suplimentară din Maari, prin instalaţiile existente, va îmbunătăţi considerabil eficienţa şi va reduce costurile operaţionale per baril."

În aprilie 2014, platforma de foraj extrateritorială Ensco-107 a fost instalată în câmpul de extracţie şi realizează operaţiuni de forare şi reparaţii capitale. Prima sondă a fost forată în formaţiunea virgină Mangahewa, iar lucrările eu fost suspendate pentru a implementa un concept de finalizare revizuit. Sonda MR-8A este a doua inclusă în campanie.

Câmpul de extracţie subacvatic Maari este localizat la o adâncime de 100 m, la aproximativ 80 de kilometri de coasta Taranaki din Noua Zeelandă. Câmpul de extracţie a fost dezvoltat de OMV Noua Zeelandă, ca operator al asociaţiei prin participaţiune Maari şi a început producţia în februarie 2009. De atunci, producţia a început să scadă de la valori de vârf de aproximativ 25.000 de barili de petrol echivalent pe zi (producţia netă înregistrată de OMV).

Partenerii asociaţiei prin participaţiuni Maari sunt: OMV New Zealand Ltd (69%, operator), Todd Maari Ltd (16%), Horizon Oil International Ltd (10%) şi Cue Taranaki Pty Ltd (5%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb