Ioan Ghişe susţine că este încă membru al grupului PNL

Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2006

Deputatul Ioan Ghişe a declarat ieri că este încă membru al grupului Partidului Naţional Liberal (PNL), menţionând că a contestat, la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL, decizia Delegaţiei permanente de excludere a sa din partid. Ghişe a spus, la Palatul Parlamentului, că, până la o decizie a Curţii de Onoare şi Arbitraj, rămâ-ne membru al grupului PNL, deputaţii liberali decizând să aştepte hotărârea acestei instanţe. Totodată, Ghişe a sus-ţinut că, şi în cazul în care Curtea de Onoare şi Arbitraj ar menţine decizia Delegaţiei permanente, un deputat independent poate activa în cadrul unui grup parlamentar, în cazul în care acesta îşi dă acceptul.

"Colegii mei deputaţi au fost de acord să aştepte decizia Curţii de Onoare şi Arbitraj şi să rămân în grup. Dacă aceas-tă instanţă îşi va da seama că Delegaţia permanentă a greşit grav prin decizia adoptată, atunci nu se va mai întâmpla nimic, decât faptul că am fost tăvălit prin presă. Dacă însă Curtea de Onoare şi Arbitraj va menţine decizia Delegaţiei permanente voi rămâne independent", a spus Ioan Ghişe, citat de Rompres.

El a susţinut că îşi doreşte să rămână în grupul PNL deoarece, timp de 15 ani, a activat în mediul liberal, iar succesul înregistrat de PNL în alegerile din 2004 în judeţul Braşov s-a datorat şi activităţii sale. Delegaţia permanentă a PNL a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, cu 56 de voturi pentru, 11 împotrivă şi o abţinere, excluderea din partid a lui Ioan Ghişe pe motiv că a colaborat cu fosta securitate.

Ioan Ghişe susţine însă că nu a colaborat cu securitatea ca poliţie politică, fapt confirmat, în 2002, printr-un certificat eliberat de Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. El a acuzat recent Delegaţia Permanentă a PNL că a decis excluderea sa din partid şi a Monei Muscă prin "încălcarea" statutului, "pe baza unui nou criteriu, adoptat pe loc şi care nu face parte din statut". În opinia lui Ghişe, Delegaţia Permanentă s-a substituit Congresului PNL, adăugând în statutul partidului "o nouă situaţie privind excluderea din partid a unui membru".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb