Ioana Maria Vlas, în dosarul FNA Maimuţă condamnată la opt ani

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iunie 2008

Maimuţă condamnată la opt ani

Ioana Maria Vlas s-a declarat "maimuţa lui Sorin Ovidiu Vîntu", (pentru că acesta ar fi forţat-o să raporteze false situaţii asupra FNI şi FNA), dar, cu toate acestea, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, vinerea trecută, la opt ani de închisoare pentru "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată", în Dosarul Fondului Naţional de Acumulare (FNA).

Ioana Maria Vlas nu a explicat cum a "forţat-o" Sorin Ovidiu Vîntu să întocmească rapoarte false către CNVM şi către investitori.

Formal, urmele lui Sorin Ovidiu Vîntu ieşiseră din acţionariatul SOV-Invest - societatea de administrare a FNI şi FNA pe care o conducea Ioana Maria Vlas -, încă din 1997.

De altfel, într-o declaraţie de acum o lună, Vlas recunoaşte că Vîntu nu figurează, în niciun act, printre factorii de decizie ai SOV Invest.

Care pot fi metodele unuia care nu deţine nicio funcţie să "forţeze" pe preşedintele legal al unei societăţi să comită falsuri?

Cum poţi transforma în maimuţă pe preşedintele celui mai mare fond mutual (în acelaşi timp cumulând, la acea dată, şi funcţia prestigioasă de Preşedinte al Uniunii Organismelor de Plasamente Colective - UNOPC)?

Va fi fiind Vîntu cine ştie ce geniu?

Va fi având el cine ştie ce reţea ocultă, ameninţătoare, alcătuită din antrenaţi foşti securişti care pot orice?

Fără să exclud cu totul aceste ipoteze care, de fapt, ţin de mitul pe care Sorin Ovidiu Vîntu şi l-a construit singur, în mod deliberat, cred că, totuşi, răspunsul este mai simplu.

Vîntu nu a transformat-o pe Vlas în maimuţă.

Nu, Vlas nu a devenit o maimuţă.

Ioana Maria Vlas era o maimuţă în mod natural.

Eventualul "geniu" al lui Vîntu ar fi că a luat maimuţa şi a facut-o "maimuţa lui". Şi a cocoţat-o la conducerea SOV - Invest şi a UNOPC unde maimuţa a pălăvrăgit verzi şi stricate în cinci limbi, impresionând presa şi creând imaginea unei competenţe despre care ea însăşi era conştientă că îi lipseşte.

Vîntu?

Da, probabil că nu are scupule.

Dar maimuţa?

Ioana Maria Vlas ce scrupule a avut?!

Numai lipsa de scrupule a maimuţei a permis eventuala lipsă de scrupule a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Despre care am vorbi dacă am avea probe sau dacă l-ar fi condamnat vreo instanţă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. de ce revolutiile au fost asa de singeroase ?

    in numele ei au fost incalcate multe principii de convetuire civilizate. 

    Istoria se repeta si masele nu invata suficient din ele.

    Evrica va sosii ceasul razbunarii,cei care cu dispret incalca legile umanismului vor plati cu suferina 

    1. Care sunt legile umanismului??? Am pierdut la FNI si am invatat din asta! Da' asa e, unii nu invata suficient, de fapt deloc din ele! In ce priveste masele...ele sunt cretine luate in ansamblu!

    Javra asta de Vlas are nesimtirea sa zica despre shiopatania cu chip de om ca ar fi un geniu. Doi sarlatani cooperand la o gainarie ajutata discret de tot felul de pofticiosi. Ideea e ca banii cotizati unde trebuie tin departe de lat schiopul cu chip de om. Avem parte tot de schiopi si chiori...

    Am auzit tot felul de fraieri ca nu poate fi dovedit de hot, jarteaua de Vantu. TAre sunt curios de ce nu a anv=chetat politia vanzarile de actiuni din cuponiada care nu au semnatura titularului la baza tranferului. Se pot dovedi sute de mii daca nu milioane de falsuri. Dar probabil politia roaman si parchetul stau si socotesc cat trebuie sa treaca pna se prescriu faptele.

    1. dupa parerea mea sunt foarte sigure fondurile mutuale din momentul vorbirii, avand in vedere ce s-a intamplat cu FNI si FNA...s-au luat anumite masuri de siguranta, din punct de vedere al sigurantei si al garantiei Romania este una din cele mai sigure tari din Europa, dupa cele intamplate in care toata lumea care a fost investitor s-a "ars". asa ca haideti sa ne deschidem vestului si sa primim ideei care ne`ar ajuta...o investitie in fonduri mutuale e foarte profitabila, dar trebuie sa ne alegem cu atentie portofoliul si sa avem acces la informatii zilnice, transparenta e cea mai importanta si informatia e cea mai scumpa !?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb