IOHANNIS:  "Am convingerea că deciziile pe care le vom adopa la Bruxelles, în iulie, vor face ca NATO să fie o Alianţă mai puternică"

V.D.
Politică / 18 aprilie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9) care are loc la Palatul Parlamentului că este convins că deciziile ce vor fi adoptate la Summitul NATO de la Bruxelles, din vară, vor face ca solidaritatea ţărilor aliate să fie mai puternică, adăugând că România va rămâne acelaşi partener demn de încredere.

Preşedintele a adăugat că ţara noastră susţine în continuare prezenţa aliată pe întregul Flanc Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, spunând că aceasta trebuie să fie unitară, coerentă şi eficientă, scrie News.ro

"România susţine ferm dezvoltarea parteneriatului dintre NATO şi Uniunea Europeană, în deplină complementaritate. Am încredere că, la Summitul NATO din acest an, vom reitera, prin acţiuni şi decizii concrete, unitatea şi solidaritatea Aliaţilor, precum şi valoarea unei relaţii transatlantice solide. Am convingerea că deciziile pe care le vom adopta la Bruxelles, în iulie, vor face ca NATO să fie o Alianţă mai puternică, iar România va rămâne acelaşi aliat şi partener demn de încredere, responsabil, dedicat deplin proiectelor aliate de consolidare a securităţii regionale şi internaţionale", a spus Iohannis la Parlament.

Preşedintele a adăugat că ţara noastră susţine în continuare prezenţa aliată pe întregul Flanc Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, spunâng că aceasta trebuie să fie unitară, coerentă şi eficientă.

"În completarea acestor eforturi, partenerii Alianţei, de la Est şi Sud, trebuie să beneficieze, în continuare, de atenţia şi sprijinul NATO pentru consolidarea rezilienţei lor. În acelaşi timp, susţinem iniţiativele destinate gestionării ameninţărilor din vecinătatea sudică a spaţiului euro-atlantic, inclusiv prin creşterea rolului NATO în combaterea terorismului", a mai spus şeful statului.

Iohannis a vorbit despre principiile Formatului Bucureşti, creat în 2015 alături de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, spunând că, acţionând împreună, în prezent ţările din format găzduiesc pe propriile teritorii unităţi şi structuri aliate, sisteme de apărare-cheie pentru Alianţă, precum şi componente ale sistemului de apărare anti-rachetă aliat, participă la operaţii NATO precum cea din Afganistan, contribuie activ la programele de asistenţă destinate statelor partenere, participăm activ la eforturile Uniunii Europene în domeniul apărării, participă la creşterea contribuţiei europene în cadrul Alianţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb