Iohannis i-a primit pe ambasadorii Marii Britanii, Muntenegrului, Danemarcei şi Omanului

P.E.
Politică / 11 octombrie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe Goran Poleksic, ambasadorul agreat al Muntenegrului în România, pe Soren Jensen, ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei, pe Andrew Noble, ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, şi pe Ahmed bin Salim bin Mohamed Baomar, ambasadorul agreat al Sultanatului Oman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, conform Agerpres.

În dialogul cu ambasadorul Muntenegrului, au fost discutate posibile domenii de interes comun care să stimuleze intensificarea relaţiei bilaterale. Preşedintele a exprimat susţinerea fermă a ţării noastre pentru integrarea europeană a Muntenegrului, inclusiv pe parcursul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a anului 2019.

La rândul său, ambasadorul muntenegrean a mulţumit în mod deosebit României pentru susţinerea consecventă a obiectivului ţării sale de a deveni membru NATO.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Danemarcei, şeful statului a încurajat companiile daneze să investească în ţara noastră, în special în domeniile în care există un potenţial crescut de cooperare, precum eficienţa energetică, domeniu amintit de Soren Jensen. Totodată, Iohannis a încurajat intensificarea cooperării sectoriale dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte educaţia.

În cadrul discuţiei cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, exprimând speranţa că ritmul şi nivelul cooperării vor fi menţinute şi după Brexit. Şeful statului a exprimat speranţa că se va putea ajunge la un acord privind Brexit-ul, în cadrul negocierilor aflate în curs între UE şi Regatul Unit, până la finalul anului. Cu prilejul întrevederii cu ambasadorului Omanului, preşedintele Iohannis a menţionat că apropiata deschidere a Ambasadei României la Muscat reprezintă un pas esenţial pentru aprofundarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial, care va conduce la extinderea relaţiilor româno-omaneze în ansamblul lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb