IOHANNIS, LA SUMMITUL DE LA PORTO: "Sistemele de educaţie trebuie să fie mai interconectate cu piaţa muncii"

J.P.
Miscellanea / 8 mai 2021

"Sistemele de educaţie trebuie să fie mai interconectate cu piaţa muncii"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Summitul privind problematica socială care are loc la Porto, în Portugalia, că sistemele de educaţie din statele Uniunii Europene trebuie să fie mai interconectate cu piaţa muncii şi a subliniat necesitatea flexilibităţii, astfel încât europenii să poată studia unde doresc şi să aibă şansa să-şi găsească o slujbă bună, conform Agerpres.

"Este un fapt cunoscut că o bună educaţie îţi oferă mai multe şanse în viaţă. Este evident valabil pentru indivizi, dar trebuie să fim foarte conştienţi că e din ce în ce mai valabil pentru societăţile noastre. (...) Sistemul nostru de educaţie, şi nu este valabil numai pentru România, ci în general, pentru toate sistemele europene de educaţie - sunt un pic conservatoare. (...) Trebuie să fim mai interconectaţi cu piaţa muncii", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a subliniat necesitatea flexibilităţii între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte educaţia şi piaţa muncii.

"Vreau ca România să aibă educaţie de calitate, să aibă flexibilitate, să ofere oamenilor o şansă bună şi o bună conexiune cu piaţa muncii, dar să fim realişti, avem o singură piaţă, aşa că piaţa muncii nu ar trebui definită ca o piaţă de muncă naţională, ci ar trebui corelată cu o piaţă unică. Pentru a da copiilor, studenţilor, adulţilor europeni o şansă bună în viaţă, trebuie să fim flexibili nu numai cu sistemul de educaţie naţională, ci trebuie să creştem flexibilitatea între statele noastre, trebuie să dăm şansa oamenilor să studieze unde îşi doresc să studieze, dar pe de altă parte trebuie să le oferim şansa să-şi găsească o slujbă bună şi asta are nevoie de o anumită corelare la nivel european. (...) Dacă dorim să creştem educaţia în Europa, şi este singura noastră şansă să rămânem competitivi, trebuie să facem mult mai mult cu sistemele noastre de educaţie, să lucrăm la detalii, să lucrăm la fundamente", a afirmat şeful statului.

El a amintit şi de proiectul "România Educată", arătând că se lucrează la acesta cu toţi partenerii din şcoli, universităţi, sindicate, angajatori, asociaţii ale părinţilor şi elevilor.

Şeful statului participă, vineri şi sâmbătă, în Portugalia, la Porto, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE - India, în format de videoconferinţă, cu premierul Narendra Modi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iohannis,le-a dat o veste mare Tarilor din Uniunea Europeana.In "Romania Educata",onlain, elevii vor studia deacum incolo in scoli,cum se cultiva si se recolteaza sparanghelul,cum se cultiva si se culeg capsunile,cum se nasc viteii,miei si alte animale si astfel la terminarea scolii,absolventii,vor putea pleca la munca in Germania,Spania,Italia si alte Tari din Europa,gata scoliti. In Romania,pentru ca Guvernul sa fie sigur ca dupa absolvire acestia vor merge la munca in"piata libera",Europeana,pe timpul scolii,elevii,vor invata mai mult despre istoria tarilor europene deasemenea vor fi scoliti sa invete si "limba"mimico-gestuala ca sa se inteleaga cu cetatenii tarilor in care vor munci,iar ca sa fie impulsionati sa plece cat mai repede in afara Romaniei la munca,pe parcursul Scolii,elevilor li se vor prezenta filme cu viata de "lux" care ii vor astepta in Vestul Europei ,astfel ca in Tara li se vor da portii mici de mancare ca ei sa vada ce bine o vor duce in Tarile din Vest.!

    În România totul TREBUIE !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb