IOHANNIS:  "Regionalizarea trebuie reintrodusă în dezbaterea publică"

Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2014

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat ieri, la Piteşti, că reorganizarea administrativ-teritorială a României reprezintă o temă foarte importantă, iar în cazul în care va fi ales în funcţia de preşedinte al ţării, va avea grijă să fie reintrodusă în dezbaterea publică.

"Ca preşedinte al României nu voi avea atribuţii în regionalizarea României, însă este o temă deosebit de importantă, care a fost abandonată în spaţiul public şi a fost o greşeală. Eu voi avea grijă să fie reintrodusă în discuţia publică", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

În opinia sa, o decizie în privinţa reorganizării administrative trebuie să fie luată doar după o documentare serioasă şi după multe analize şi dezbateri în spaţiul public.

"Nu pot să vă spun dacă regionalizarea administrativă a României se va face sau nu se va face, este o decizie care trebuie luată după o documentare amplă, după o discuţie amplă în spaţiul public, ţinând cont de specificul fiecărei zone, fiecărui judeţ şi a fiecărei regiuni. Dar eu cred că nu preşedintele trebuie să ia această decizie, ci trebuie doar să ia decizia să reintroducă în spaţiul public discuţia. Din acest motiv nu doresc să exprim o anumită opinie proprie, pro, contra, sau ce regiune trebuie să fie sau să nu fie, cum de fapt greşit s-a abordat discuţia, începând de la câte regiuni trebuie să fie. Câte regiuni trebuie să fie trebuie să rezulte în urma discuţiilor", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: "Putem să ne imaginăm că la un moment dat Guvernul Ponta poate să plece prin moţiune de cenzură"

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a mai afirmai ieri că în cazul în care el va câştiga alegerile, actualul guvern ar putea fi schimbat printr-o moţiune de cenzură, ca urmare a unei reconfigurări a scenei politice.

"Esenţa de a fi a unui partid politic este de a ajunge la putere şi de a guverna. Aceasta este o constatare, nu este un lucru nici pozitiv, nici negativ (...) În măsura în care voi fi ales preşedinte al României, este evident că partidele vor încerca să reaşeze scena politică. Putem să ne imaginăm că la un moment dat Guvernul Ponta poate să plece prin moţiune de cenzură", a declarat liderul liberal. El a precizat însă că prioritatea ACL este, în acest moment, câştigarea Preşedinţiei României, problema accederii la guvernare urmând să fie abordată după alegeri.

"Nu mă întrebaţi acum în detaliu care parlamentar cu cine ar vota pentru a ajunge în acea situaţie, dar s-au mai văzut astfel de situaţii. Acum totuşi nu ne concentrăm pe aşa ceva, acum ne concentrăm pe prezidenţiale. După ce le voi câştiga, ne vom concentra pe guvernare", a mai spus Klaus Iohannis.

"Este obligatoriu să se realizeze tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu"

Tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu trebuie realizat în mod obligatoriu, deoarece face parte dintr-un important coridor de transport european, a mai spus Klaus Iohannis, în timpul unei vizite în judeţul Argeş.

Domnia sa a spus: "Sunt primar al Sibiului de mai bine de 14 ani şi întotdeauna am fost un susţinător al autostrăzilor în România la modul general şi evident al Coridorului IV, care trece prin Sibiu. (...) Pentru noi, sibienii, este foarte important ca acest Coridor IV să fie finalizat, aşa cum a fost el gândit. Şi, evident, tronsonul Sibiu-Piteşti este un tronson deosebit de important. (...) Eu cred că este obligatoriu şi Guvernul s-a angajat, sper să se ţină de acest lucru, este obligatoriu să se realizeze, cu cât mai repede, cu atât mai bine, tronsonul Sibiu-Piteşti sau Piteşti-Sibiu, cum doriţi, dar de preferat în ambele sensuri".

Liderul liberalilor a precizat că a fost întotdeauna în favoarea realizării acestui proiect, dar unele declaraţii recente ale sale au fost înţelese greşit.

"Acum doi ani, primul-ministru a vizitat Sibiul (...) şi mi-a adus la cunoştinţă că domnia sa nu doreşte în prima etapă să introducă în lucru legătura Sibiu-Piteşti, ci doreşte să facă legătura Sibiu-Braşov. Legat de acea afirmaţie, am spus că pentru Sibiu este important să avem o legătură de autostradă spre Bucureşti, iar dacă Guvernul doreşte să realizeze această legătură prin Braşov, este o chestiune cu care putem să trăim noi, sibienii. Dar tronsonul Sibiu-Piteşti este obligatoriu să fie realizat. Iar atunci primul-ministru m-a asigurat că nu va fi abandonat acest tronson, ci se va realiza în viitorul foarte apropiat", a explicat Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb