ION BAZAC, FORZA ROSSA: "Nu ne putem baza pe băncile din România"

PETRE BARAC, A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 20 octombrie 2015

"Nu ne putem baza pe băncile din România"

Bancherul Marinel Burduja va conduce Forza Rossa Financial Services

Burduja: "Apreciez foarte încurajator mesajul domnului guvernator Isărescu că finanţarea trebuie făcută şi prin alte vehicule financiare, nu neapărat prin bănci comerciale"

Forza Rossa Financial Services va avea un parteneriat strategic cu Hanseatic Bank din Germania

Cel mai nou model Ferrari, 488 GTB, a fost prezentat în premieră în ţara noastră, la Palatul Parlamentului

Compania Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, a lansat ieri, în premieră naţională, ultimul model al constructorului de la Maranello, 488 GTB, evenimentul fiind găzduit de Palatul Parlamentului.

Ion Bazac, preşedintele Forza Rossa Holding, a scos în evidenţă valoarea investiţională care poate fi obţinută prin achiziţia unui model Ferrari.

"Unele studii au arătat că automobilele clasice Ferrari au reprezentat investiţiile care s-au apreciat cel mai mult în ultimii ani, respectiv peste 400%", a declarat domnul Bazac, subliniind: "Nu pot să vă spun exact câte astfel de maşini am vândut până acum, dar am aflat (n.r. ieri dimineaţă) că s-au vândut mai multe decât pot aloca cei de la Ferrari pentru România".

Totuşi, oficialul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de posibilităţile de finanţare pentru achiziţia unor astfel de modele de lux.

"În ziua de astăzi, din păcate, accesul la finanţare este din ce în ce mai greu şi nu putem să ne bazăm pe băncile din România, astfel că acest grup a decis să îşi creeze propria sa instituţie financiară, numită Forza Rossa Financial Services", a mai spus Ion Bazac.

Şeful diviziei de finanţare din cadrul Forza Holding este domnul Marinel Burduja, fostul CEO al Băncii Române de Credite şi Investiţii şi fost vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.

Domnia sa ne-a declarat: "Noul IFN va acorda credite pentru diverse domenii de activitate, mai puţin pentru credite de consum, întrucât acestea au o altă adresabilitate. De exemplu, mie îmi plac foarte mult start-up-urile şi văd că antreprenorii români au idei şi merită mai multă atenţie şi mai mult sprijin financiar pentru că fără bani nu poţi să faci nimic.

Mi se pare că există un potenţial într-o zonă a pieţei în care restricţiile BCE sunt extrem de rigide şi atunci fără să-ţi asumi riscuri poţi să faci lucruri diferite.

Eu apreciez ca fiind foarte încurajator mesajul domnului guvernator Isărescu că finanţarea trebuie făcută şi prin alte vehicule financiare, nu neapărat prin bănci comerciale. Mie mi se pare că domnul Isărescu are foarte multă dreptate. La începutul activităţii noastre nu ne permitem să ne asumăm o expunere foarte mare, dar nu exclud ca în perioada imediat următoare să putem finanţa şi achiziţia de modele Ferrari. Ferrari este o maşină de investiţie şi nu îşi pierde niciodată din valoare".

Potrivit domnului Burduja, Ferrari este o capodoperă tehnică, un mod de viaţă: "Ne-am propus să facem această alăturare de servicii financiare unor maşini excepţionale pentru că dorim ca Ferrari să devină un model şi pentru serviciile noastre, ceea ce presupune robusteţe, viteză, promptitudine în comenzi şi satisfacţia clientului".

Forza Rossa Financial Services va avea un parteneriat strategic cu Hanseatic Bank din Germania şi va lucra cu Hanseatic Brokerhouse pe intermediere de schimb valutar, facilitând repatrierea sumelor de bani de la românii plecaţi în străinătate, potrivit oficialilor companiei.

Ferrari 488 GTB, un bolid de 250.000 de euro (fără taxe), este urmaşul modelului 308 GTB, apărut în urmă cu 40 de ani şi având primul motor Ferrari V8 amplasat pe puntea spate.

Potrivit reprezentanţilor Forza Rossa, noul motor V8 de 3.902 de centimetri cubi, dotat cu două turbocompresoare, generează un cuplu cu 41% mai mare şi un consum de combustibil cu 13% mai mic faţă de predecesorul său, Ferrari Italia 458.

Motorul noului 488 GTB dezvoltă 670 de cai putere, cu o viteză maximă de de peste 330 km/h.Oficialii Forza Rossa susţin că noul model are un consum de11,4 litri la 100 de kilometri. În acelaşi timp, 488 GTB accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în doar 8,3 secunde.

Forza Rossa Holding este un grup românesc, lider pe piaţa automobilelor sport şi de lux din regiune, reprezentant oficial şi exclusiv al mărcilor Ferrari şi Lotus. Grupul deţine, de asemenea, Ferrari Store Bucureşti, unul din cele mai mari magazine oficiale ale mărcii Ferrari în Europa, precum şi Forza Rossa Financial Services IFN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb