Ion Iliescu intenţionează să plece din partid

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Politică / 6 iunie 2005

Senatorul Ion Iliescu a declarat, la sfîrşitul săptămînii trecute, că nu mai doreşte nici o funcţie în cadrul Partidului Social Democrat (PSD) şi, de aceea, îşi va da demisia din funcţia de lider al grupului social-democrat din Senat. Ion Iliescu a mai spus că ia în calcul şi o posibilă plecare din PSD: "O să mă gîndesc (n.r. la plecare din PSD) (...) intenţia mea este aceea să mă retrag în primul rînd din orice contact cu conducerea de partid. Am fost bombardat cu scrisori, cu telefoane, chestiune care mă menţine. Dar nici nu vreau să fiu < Gică contra > în cadrul partidului sau prezenţa mea să apară ca o umbră care să motiveze eventualele insuccese ale partidului".

În acest context, Ion Iliescu a mărturisit că regretă faptul că şi-a schimbat o decizie luată încă din 2002, cînd era întrebat ce va face după încheierea mandatului său. El a spus că a acceptat însă solicitarea expresă a Congresului Extraordinar al PSD din august 2004 prin care era rugat să candideze pe listele partidului în alegerile parlamentare, dar şi să revină la conducerea PSD.

Iliescu a precizat: "Îmi pare rău că am acceptat să revin în conducerea partidului pentru că am întîmpinat un tratament necolegial, incorect şi necinstit. Eu nu aveam nevoie de competiţie. Nu veneam să mă lupt pentru o funcţie în partid, veneam la această solicitare a Congresului, pentru că partidul simţea nevoia unui sprijin şi am făcut-o cu toată dăruirea. Toată mişcarea aceasta care s-a desfăşurat însă în pregătirea Congresului m-a dezgustat".

Motivul care îl reţine în PSD pe Ion Iliescu este faptul că îi are alături de el pe mai mulţi membri marcanţi ai partidului, oameni care sînt în opinia sa baza şi temelia partidului. Între aceştia se află Corina Creţu, Ioan Talpeş, Dan Ioan Popescu, Sorin Oprescu, Răzvan Theodorescu, Şerban Nicolae, Adrian Păunescu, Rodica Stănoiu, Sergiu Nicolaescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb